Koen De Bouw is master van deze editie van het filmfestival
Volledig scherm
Koen De Bouw is master van deze editie van het filmfestival © Benny Proot

Filmfestival Oostende maakt nieuwe datum bekend

OostendeFilmfestival Oostende vindt plaats van 4 tot en met 12 maart. Door de nieuwe datum werd het filmprogramma van de veertiende editie licht aangepast.

 1. Opnieuw geen Michelinster voor een Oostends restaurant: “Dit gastronomisch verhaal is niet in één, twee, drie geschreven.”
  PREMIUM
  Oostende

  Opnieuw geen Michelin­ster voor een Oostends restaurant: “Dit gastrono­misch verhaal is niet in één, twee, drie geschreven.”

  Maandag werden de Michelinsterren uitgedeeld. In Oostende leefde hier en daar de hoop dat ook een Oostendse zaak een ster zou binnenrijven, maar dat is niet het geval. Er is ook geen enkele zaak meer met een Bib Gourmand in de culinaire gids. Bistro Mathilda was de laatste in de lijst, maar volgens uitbater Luc Declerck was het niet meer haalbaar om voor de prijs van 39 euro een kwalitatieve menu aan te bieden. Toch is de stad ervan overtuigd dat die felbegeerde sterren er wel zullen komen.
 1. Geen Michelinster voor Restaurant Vlass, maar wél erkenning van Orde van de 33 Meesterkoks: “Voor ons zijn de klanten de sterren”
  Middelkerke

  Geen Michelin­ster voor Restaurant Vlass, maar wél erkenning van Orde van de 33 Meester­koks: “Voor ons zijn de klanten de sterren”

  Gisteren werd de nieuwe Michelingids voorgesteld. Eén van de kanshebbers voor een nieuwe Michelinster was restaurant Vlass aan de Leopoldlaan in Middelkerke. “We hoopten er echt op, maar volgend jaar hebben we misschien meer geluk”, zegt chef Elien Verhulst (23). Eerder deze maand kreeg de jonge kokkin wel de titel van Compagnon de la Toque Blanche van de Orde van de 33 Meesterkoks.