De bewuste foto van Constant Permeke in zijn atelier.
Volledig scherm
De bewuste foto van Constant Permeke in zijn atelier. © Copyright Mu.ZEE

Facebookpagina Mu.ZEE weer actief na massale persaandacht: “Nu moeten we het gesprek over artistiek naakt aangaan”

OostendeEn plots was ze terug. De Facebookpagina van Mu.ZEE in Oostende is opnieuw actief, nadat ze op sinds 16 juli geblokkeerd was door de socialemediagigant zelf. Dat gebeurde nadat het museum een foto had gepost van Constant Permeke in zijn atelier, met twee standbeelden van naakte vrouwen.

 1. Topchocolatier Olivier Willems opent tweede winkel in Oostende: “De Oosteroever voelt voor mij aan als thuiskomen”
  oostende

  Topchocola­tier Olivier Willems opent tweede winkel in Oostende: “De Oosteroe­ver voelt voor mij aan als thuiskomen”

  Olivier Willems, vorig jaar door Gault&Millau nog uitgeroepen tot ‘Chocolatier van het jaar’, en partner Inge Richir hebben groot nieuws. Door het succes is de winkel met atelier, al 28 jaar gevestigd in de Alfons Pieterslaan, te klein geworden. Het koppel opent daarom een tweede zaak op de Oosteroever. “Het is een plek die ik altijd heb gekoesterd”, zegt Olivier.
 2. Drugsmaffia ontvoert man (23) uit Oostende: slachtoffer door Nederlandse politie bevrijd
  Oostende
  8

  Drugsmaf­fia ontvoert man (23) uit Oostende: slachtof­fer door Nederland­se politie bevrijd

  Een 23-jarige man uit Oostende is door de Nederlandse politie bevrijd nadat hij in de kuststad ontvoerd was door de drugsmaffia. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen aan HLN. Drie ontvoerders, leden van een Deense bende, reden met hun geknevelde slachtoffer naar Nederland. Daar greep de politie in om erger te voorkomen. Eén verdachte verscheen intussen voor de Brugse raadkamer, maar beroept zich op z’n zwijgrecht.