De bewuste foto van Constant Permeke in zijn atelier.
Volledig scherm
De bewuste foto van Constant Permeke in zijn atelier. © Copyright Mu.ZEE

Facebookpagina Mu.ZEE weer actief na massale persaandacht: “Nu moeten we het gesprek over artistiek naakt aangaan”

OostendeEn plots was ze terug. De Facebookpagina van Mu.ZEE in Oostende is opnieuw actief, nadat ze op sinds 16 juli geblokkeerd was door de socialemediagigant zelf. Dat gebeurde nadat het museum een foto had gepost van Constant Permeke in zijn atelier, met twee standbeelden van naakte vrouwen.

 1. 12 nieuwe infopunten en een kunstproject. Zo werkt Oostende aan een dementievriendelijke stad
  Oostende

  12 nieuwe infopunten en een kunstpro­ject. Zo werkt Oostende aan een dementie­vrien­de­lij­ke stad

  Vandaag hebben 122.000 mensen in Vlaanderen een of andere vorm van dementie. In Oostende is er bovendien het probleem van de dubbele vergrijzing, waarbij niet enkel de eigen bevolking ouder wordt, maar ook heel wat tweedeverblijvers zich op latere leeftijd aan zee komen vestigen. Er wordt dan ook verwacht dat het aantal mensen met dementie nog zal toenemen. De stad wil daarom het bewustzijn rond de ziekte vergroten. Dat doen ze door enerzijds nieuwe infopunten op te zetten, maar ook door het project Head Turning.
 1. Laatste fase participatieproject De Grote Invitatie achter de rug: “Het potentieel van Oostende volledig proberen te benutten”
  Oostende

  Laatste fase participa­tie­pro­ject De Grote Invitatie achter de rug: “Het potentieel van Oostende volledig proberen te benutten”

  In De Grote Post in Oostende is de laatste fase van het participatieproject De Grote Invitatie georganiseerd. Het project gaat uit van het Vlaams Architectuurinstituut en werkt samen met dertig buurtbewoners om drie wijken in de badstad aantrekkelijker te maken: Mariakerke, de Vuurtorenwijk en het Westerkwartier. Op de slotdag stelden de vrijwilligers hun ideeën voor aan lokale partners in de hoop samen met een concreet plan te komen. Die plannen worden uiteindelijk voorgesteld op het festival van de architectuur dat doorgaat tussen 14 en 17 oktober.