F-16 maakt noodlanding op luchthaven Oostende
Volledig scherm
F-16 maakt noodlanding op luchthaven Oostende © Tim Lescrauwaet

F-16 maakt noodlanding in Oostende na blikseminslag

OostendeEen F-16 heeft woensdagmiddag een noodlanding gemaakt op de luchthaven van Oostende omdat het toestel geraakt werd door een blikseminslag. Daardoor is er hydrazine vrijgekomen, een zeer giftige stof waardoor het vliegtuig aan de grond werd gebracht. De situatie is ondertussen onder controle. Onder meer een vlucht met de Club Brugge-spelers werd afgeleid.

 1. Patrick (49) en 35 streekgenoten lopen de marathon van Valencia. Hun doel is van levensbelang: “Hopelijk kunnen we genoeg politici wakker schudden”
  PREMIUM
  Oostende

  Patrick (49) en 35 streekgeno­ten lopen de marathon van Valencia. Hun doel is van levensbe­lang: “Hopelijk kunnen we genoeg politici wakker schud­den”

  “In het vluchtelingenkamp zag ik hoe 10-jarige kinderen zonder ouders aan hun lot overgelaten worden. Zoiets kan je niet zomaar loslaten.” En dus staat Oostendenaar Patrick Legein (49) van vzw Humain nu zondag, samen met 35 streekgenoten van Team Fischer, aan de start van de marathon in het Spaanse Valencia. Hun nobele doel: aandacht vragen voor talloze kinderen, jongeren en volwassenen die op zoek zijn naar een ander en veiliger leven.
 1. Weg met de blauwe schijf, parkeerbeleid van Oostende wordt volledig gedigitaliseerd
  Oostende

  Weg met de blauwe schijf, parkeerbe­leid van Oostende wordt volledig gedigitali­seerd

  De nieuwe parkeerautomaten van stad Oostende moeten al vanaf donderdag 1 december gebruikt worden. De automaten van Indigo worden nu uit dienst gesteld, afgedekt en stelselmatig verwijderd. De stad neemt vanaf 1 januari het parkeerbeleid terug in eigen handen en voert enkele grondige wijzigingen door. Alles wat met parkeren te maken heeft wordt bijvoorbeeld gedigitaliseerd tot zelfs de blauwe zones.
 2. Politie Oostende neemt nieuwe motorfietsen in gebruik en rekent daarvoor al 50 jaar op lokale verdeler: “Doet ons als familiebedrijf veel plezier”
  Oostende

  Politie Oostende neemt nieuwe motorfiet­sen in gebruik en rekent daarvoor al 50 jaar op lokale verdeler: “Doet ons als familiebe­drijf veel plezier”

  Politie Oostende neemt vijf nieuwe BMW-motorfietsen in gebruik van het bekende type R1250RT. De vorige voertuigen waren na intensief gebruik aan vervanging toe. Achter de investering zit ook een lokaal verhaal: de politiezone werkt al sinds de jaren zeventig onafgebroken samen met één en dezelfde BMW-dealer: het Oostendse familiebedrijf M&M Inghelbrecht.