Schepen Björn Anseeuw lanceerde onlangs de Verkeerseducatieve Route
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Björn Anseeuw lanceerde onlangs de Verkeerseducatieve Route © LBB

Er is nog werk aan de winkel om van Oostende een veilige fietsstad te maken blijkt uit onze VeloVeilig-kaart. “In de komende 3 jaar worden enkele grote fietsprojecten uitgevoerd”

OostendeDe inwoners van Oostende hebben 198 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. In totaal hebben 510 Oostendenaars meegedaan aan ons fietsonderzoek. ’Slechts’ 43 procent van de deelnemers vindt Oostende een veilige fietsgemeente. 56 procent vindt fietsen in Oostende wel veiliger dan 5 jaar geleden.

 1. IN BEELD. Middelkerke beleeft wielerhoogdag tijdens BK wielrennen: “Waw, zoveel handtekeningen van mijn idolen”
  PREMIUM
  Middelkerke

  IN BEELD. Middelker­ke beleeft wielerhoog­dag tijdens BK wielrennen: “Waw, zoveel handteke­nin­gen van mijn idolen”

  Het Belgisch kampioenschap wielrennen in Middelkerke bracht een pak volk op de been. Vanuit alle hoeken van het land kwamen supporters met vlaggen en gesmeerde stembanden richting de kustgemeente. Zowel bij de start van de vrouwen als bij die van de mannen was er een gezellige drukte in het centrum van Middelkerke. En de terrasjes, die zaten goed vol.
 2. FlixBus met drie West-Vlamingen aan boord knalt tegen brugpijler in Noord-Frankrijk: “Hopelijk komt het goed met de zwaargewonde slachtoffers”
  Brugge/Oostende

  FlixBus met drie West-Vlamingen aan boord knalt tegen brugpijler in Noord-Frankrijk: “Hopelijk komt het goed met de zwaargewon­de slachtof­fers”

  Een Brugs koppel en een Oostendenaar zijn maandagvoormiddag aan de dood ontsnapt bij een zwaar busongeval in het Noord-Franse Libercourt. De chauffeur ramde tot twee keer toe een brugpijler, maar kon z’n bus alsnog op de pechstrook tot stilstand brengen. “Hij moet in slaap gevallen zijn”, vertelt Tiemy Obers (33), die er met z’n vriendin een dagje Parijs had opzitten.
 1. Proximus Pop-up Arena klaar voor tweede zomer: hier zijn concerten die je zeker niet mag missen
  PREMIUM
  Middelkerke

  Proximus Pop-up Arena klaar voor tweede zomer: hier zijn concerten die je zeker niet mag missen

  Vrijdagavond staat het eerste concert gepland in de Proximus Pop-up Arena. De concertzaal staat voor de tweede keer in Middelkerke. Zo’n twintigtal concerten staan gepland de volgende maanden. Ze allemaal bijwonen is misschien onmogelijk. Daarom vroegen we aan Annelies Vrijdag, promoter bij PSE Belgium, en Sam Perl, promoter bij Gracia Live, welke concerten je zeker niet mag missen.
 2. Oostendse buurtbewoners protesteren tegen padelveld: “Hoe is dat mogelijk, er is nog geen bouwaanvraag ingediend”
  Oostende

  Oostendse buurtbewo­ners proteste­ren tegen padelveld: “Hoe is dat mogelijk, er is nog geen bouwaan­vraag ingediend”

  Een zestiental bewoners van de woonwijk Baanhof en Stuiverstraat in Oostende kwamen vandaag op straat om hun ongenoegen te uiten tegen een site met een tiental padelvelden. Geluidsoverlast en verkeersdrukte zijn de voornaamste bezorgdheden. Schepen van Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys (Open VLD) zit ermee verveeld: “Er is nog geen dossier maar wel al protest. Pas als we weten wat de plannen zijn kunnen we argumenteren.”