Elise en Benjamin Van Eenoo uit Assebroek tonen een van de decors voor hun photobooth.
Volledig scherm
PREMIUM
Elise en Benjamin Van Eenoo uit Assebroek tonen een van de decors voor hun photobooth. © GUS

Energiecrisis zet voorzichtige domper op huwelijksvreugde: “Nog nooit gebeurd, er is nog plaats in de feestzaal volgend jaar”

OostendeOp de beurs Trouw en Trends in Oostende weerklonk dan wel romantische muziek op de achtergrond, als het over harde cijfers ging, was er toch wel wat twijfel. “Ja, er wordt nog gefeest”, reageert ceremoniespreekster Sofie Vandamme (26) uit Zwevegem. “Tuurlijk, maar wel met de rem op. Er is zelfs nog plaats in de feestzaal voor volgend jaar”, pikt Piet Hubrecht (36) van salons Denotter in Zedelgem in.

 1. Toneelkring Pro-Arte Middelkerke is terug met nieuwe productie: “We zijn verheugd om opnieuw op de planken te staan na twee jaar”
  Middelkerke

  Toneel­kring Pro-Arte Middelker­ke is terug met nieuwe productie: “We zijn verheugd om opnieuw op de planken te staan na twee jaar”

  Twee jaar hebben de leden van toneelkring Pro-Arte Middelkerke hun hobby niet kunnen beoefenen. Nu zijn ze terug met een nieuwe productie genaamd ‘Wat een dag!’ die bestaat over negen fragmenten die allemaal rond hetzelfde thema gaan: een speciale dag uit het leven. “De mensen zullen zich wellicht in één van de personages kunnen herkennen”, zegt Frankie Van Troostenberghe, regisseur van het stuk.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Goed gevuld programma van ‘Bredene Wintert’ doet gemis van schaatsbaan vergeten: “We moeten besparen, maar niet op kerstlichtjes”
  bredene

  Goed gevuld programma van ‘Bredene Wintert’ doet gemis van schaats­baan vergeten: “We moeten besparen, maar niet op kerstlicht­jes”

  Nog meer kerstlichtjes, een rolschaatspiste, wintermarkt, kermis en kerstzoektocht: Bredene doet er alles aan om haar inwoners de ijspiste niét te laten missen. De sfeerverlichting gaat vandaag al aan in alle straten en wijken. Dat het gemeentebestuur daar de voorbije jaren extra aandacht aan besteed heeft, mag duidelijk zijn. Het eindejaarsevenement ‘Bredene Wintert’ brengt dit jaar sfeer naar het Duinenplein, het Vanden Wegheplein (Sas) en het MEC Staf Versluys.