Emmanuel Roos (51) uit Oostende stond op de 'Most Wanted List' van Roemenië wegens een veroordeling voor drugstrafiek. Hij is nu opgepakt in de Dominicaanse Republiek.
Volledig scherm
Emmanuel Roos (51) uit Oostende stond op de 'Most Wanted List' van Roemenië wegens een veroordeling voor drugstrafiek. Hij is nu opgepakt in de Dominicaanse Republiek. © www.politiaromana.ro

Emmanuel Roos (51), Oostendenaar die op ‘Most Wanted List’ van Roemenië stond, opgepakt in Dominicaanse Republiek

Emmanuel Roos, de 51-jarige Oostendenaar die op de ‘Most Wanted List’ van de Roemeense politie stond, is opgepakt in de Dominicaanse Republiek. Roos werd tot 2 jaar cel veroordeeld voor drugstrafiek. De man leefde ondergedoken in de Dominicaanse Republiek.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Kursaal Oostende pakt uit met exclusieve en interactieve show Dinosaur World Live: “Kinderen zullen leren over de dino’s en ze ook mogen ontmoeten”
  PREMIUM
  Oostende

  Kursaal Oostende pakt uit met exclusieve en interactie­ve show Dinosaur World Live: “Kinderen zullen leren over de dino’s en ze ook mogen ontmoeten”

  Dinosaurussen zijn heel populair. Dat toonde het Zandsculpturenfestival in Middelkerke deze zomer met meer dan 100.000 bezoekers. Nu pakt Kursaal Oostende uit met een nieuwe dinoshow die in februari 2023 voor het eerst naar ons land komt. “In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten was het al een groot succes, nu brengen we de show naar België met Herman Verbruggen als host”, zegt Gwen Nys, adjunct-directeur van Kursaal Oostende.
 1. KVO-trainer Vanderhaeghe tevreden over interlandbreak: “Conditietests wijzen op positieve evolutie”
  voetbal jupiler pro league

  K­VO-trai­ner Vanderhaeg­he tevreden over interland­break: “Conditie­tests wijzen op positieve evolutie”

  Zaterdagavond krijgt KV Oostende één van de smaakmakers van het seizoenbegin op bezoek: Racing Genk. Met een topper beginnen aan de laatste rechte lijn richting het wereldkampioenschap? “We willen een veilige puntenmarge uitbouwen, dan moeten we ook tegen de topclubs verrassen”, weet trainer Yves Vanderhaeghe, die tevreden terugblikt op twee weken zonder competitievoetbal.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Bibliotheek verzamelt lokaal literair talent, die boeiende Bredense verhalen brengen
  Bredene

  Biblio­theek verzamelt lokaal literair talent, die boeiende Bredense verhalen brengen

  Bibliotheek De Leestuin verwelkomt op zaterdag 1 oktober van 14 tot 17.30 uur verscheidene auteurs. Ze hebben allemaal een band met Bredene en vertellen bijzondere verhalen gelinkt aan de kustgemeente. Zo komt comedian Piv Huvluv langs, maar ook Stephan Vincke – die over zijn grootvader in het verzet vertelt – en Viviane Huyghebaert, die het bijzondere verhaal van haar groottante Elisa toelicht.