Het eerste snellaadstation in België vind je bij de internationale luchthaven Oostende-Brugge.
Volledig scherm
Het eerste snellaadstation in België vind je bij de internationale luchthaven Oostende-Brugge. © rv

Elektrische wagen helemaal opgeladen in 15 minuten: eerste snellaadstation van Fastned staat in Oostende

OostendeFastned heeft dinsdag aan de luchthaven van Oostende zijn eerste snellaadstation in België geopend. Daar kunnen vier wagens tot 300 kilometer rijbereik laden in amper 15 minuten, en dat met stroom op basis van zonne- en windenergie. Er komen nog 13 snellaadstations bij langs Vlaamse snelwegen.

 1. Burgemeester Tommelein niet helemaal gerust in kerstvakantie: “Wanneer maakt NMBS eindelijk werk van reservatiesysteem?”
  Oostende

  Burgemees­ter Tommelein niet helemaal gerust in kerstvakan­tie: “Wanneer maakt NMBS eindelijk werk van reservatie­sys­teem?”

  “De NMBS probeert er zich gemakkelijk van af te maken. Overvolle treinen lijken geen probleem, maar als de centrumstraten vol lopen, wordt met een vinger naar de steden en gemeenten gewezen.” De Oostendse burgemeester Bart Tommelein lanceert een scherpe oproep naar de federale overheid. Hij vraagt onder meer dat de NMBS alsnog een reservatiesysteem invoert. Oostende maakt intussen werk van een Winterteam om mogelijke drukte op de zeedijk en in de winkelstraten aan te pakken.
 2. Nog geen duidelijkheid over herstart competitie: West-Vlaanderen wacht op Voetbal Vlaanderen, eerste nationale mikt op weekend van 16 januari
  VOETBAL

  Nog geen duidelijk­heid over herstart competitie: West-Vlaanderen wacht op Voetbal Vlaanderen, eerste nationale mikt op weekend van 16 januari

  Er kan nog altijd geen klare wijn geschonken worden over een datum tot heropstart van de voetbalcompetitie in de amateur en provinciale reeksen. Na het Overlegcomité van vorige vrijdag is het wel duidelijk dat een hervatting in januari zeker niet haalbaar meer zal zijn. De geruchtenmolen is intussen flink aan het draaien, waarbij zelfs gewag gemaakt wordt van een annulering van de huidige competitie.
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken