Terrasjesgangers genieten in Oostende.
Volledig scherm
Terrasjesgangers genieten in Oostende. © Benny Proot

Eindelijk vollere kusthotels in verlengd weekend door opening terrassen: “Toeristen hebben veel goesting om te komen”

KustDe vele feestdagen in mei zijn doorgaans een geschenk voor de toeristische sector aan de kust. De verlengde weekends lenen zich ideaal voor een korte uitstap naar zee. De voorbije maanden lag de hotelbezetting echter opmerkelijk lager door de sluiting van de cafés en restaurants. Voor het hemelvaartweekend is er eindelijk beterschap in zicht volgens de cijfers van Westtoer. Het provinciebedrijf roept toeristen alvast op om zeker ook gebruik te maken van de druktebarometer zodat er voldoende spreiding is.

 1. "Ik ben een kiezer van het Vlaams Blok”: voorwaardelijke straf voor jongeman die op oudejaarsavond nachtwinkel en frituur overvalt met clownsmasker op
  Oostende

  "Ik ben een kiezer van het Vlaams Blok”: voorwaarde­lij­ke straf voor jongeman die op oudejaars­avond nachtwin­kel en frituur overvalt met clownsmas­ker op

  Een 22-jarige Oostendenaar heeft een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden gekregen voor twee mislukte overvallen in Oostende. J.B. zette op oudejaarsavond een clownsmasker op en dwong de uitbaters van een frituur en nachtwinkel onder bedreiging van een mes de inhoud van hun kassa af te geven. “Ik ben een kiezer van het Vlaams Blok. Die vreemde verdienen niet beter”, verklaarde hij achteraf aan de politie.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 1. Deze Kampioenen kan je binnenkort bewonderen op het Zandsculpturenfestival met een mooi eerbetoon aan Johny Voners
  PREMIUM
  Middelkerke

  Deze Kampioenen kan je binnenkort bewonderen op het Zandsculp­tu­ren­fes­ti­val met een mooi eerbetoon aan Johny Voners

  Er wordt nog volop gewerkt aan de scènes uit de stripverhalen van FC De Kampioenen, maar je herkent hier en daar al Boma, Markske, Carmen of Pascaleke in het café, op het veld tot zelfs in de kleedkamer. 23 artiesten uit onder meer Canada, Nederland, België, Oekraïne, Frankrijk, Tsjechië en Bulgarije zijn op strand in Westende bezig voor het Zandsculpturenfestival. Acteur Johny Voners kreeg een speciaal eerbetoon.