Werkmannen kijken naar wat overblijft van de Konterdambrug in Oostende.
Volledig scherm
Werkmannen kijken naar wat overblijft van de Konterdambrug in Oostende. © Benny Proot

Einde van een hoofdstuk: ruim 65 jaar oude Konterdambrug in amper 2 uur tijd afgebroken

OostendeIn de nacht van vrijdag op zaterdag sneuvelde de bekende brug Oprit over de A10. Ze was een bekend herkenningspunt langs de snelweg. Na twee uur breek- en sloopwerk plofte de brug ineen. “Toch wel het einde van een hoofdstuk”, beseffen enkele wijkbewoners die een kijkje kwamen nemen. Eind deze maand nog wordt een nieuwe fiets- en voetgangersbrug geplaatst in afwachting van een definitief exemplaar. Intussen lanceert de stad ook een oproep: “Wie heeft het historische bordje aan het bruggenhoofd gezien?”

 1. Van Geweuneweg tot Zonder Meer: hier kan je verpakkingsvrij winkelen in West-Vlaanderen
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van Geweuneweg tot Zonder Meer: hier kan je verpak­kings­vrij winkelen in West-Vlaanderen

  Tijdens Mei Plasticvrij proberen we het gebruik van verpakkingen, die zo goed als altijd plastic bevatten, te beperken. Een goede manier om te helpen, is je inkopen doen bij verpakkingsvrije winkels. Je neemt zelf een potje, doos of bokaal mee en weegt wat je koopt en vermijdt zo heel wat overbodig afval. Om het jou gemakkelijk te maken bundelen we 8 verpakkingsvrije winkels in West-Vlaanderen.
 2. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.