Werkmannen kijken naar wat overblijft van de Konterdambrug in Oostende.
Volledig scherm
Werkmannen kijken naar wat overblijft van de Konterdambrug in Oostende. © Benny Proot

Einde van een hoofdstuk: ruim 65 jaar oude Konterdambrug in amper 2 uur tijd afgebroken

OostendeIn de nacht van vrijdag op zaterdag sneuvelde de bekende brug Oprit over de A10. Ze was een bekend herkenningspunt langs de snelweg. Na twee uur breek- en sloopwerk plofte de brug ineen. “Toch wel het einde van een hoofdstuk”, beseffen enkele wijkbewoners die een kijkje kwamen nemen. Eind deze maand nog wordt een nieuwe fiets- en voetgangersbrug geplaatst in afwachting van een definitief exemplaar. Intussen lanceert de stad ook een oproep: “Wie heeft het historische bordje aan het bruggenhoofd gezien?”

 1. ‘Mijn Burgerprofiel’ steeds vaker op gemeentelijke websites sinds start vaccinatiecampagne
  West-Vlaanderen

  ‘Mijn Burgerpro­fiel’ steeds vaker op gemeente­lij­ke websites sinds start vaccinatie­cam­pag­ne

  In ruim een derde van de West-Vlaamse gemeenten kan je je vaccinatiestatus via de gemeentelijke website opvragen. Dat heeft alles te maken met de de opmars van het digitale platform ‘Mijn Burgerprofiel’. 58 lokale besturen, waaronder 12 West-Vlaamse, hebben sinds de start van de vaccinatiecampagne een rechtstreekse link geplaatst naar dat platform op hun websites.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas