Lucienne Villey kreeg net als de 235 bewoners van het woonzorgcentrum het vaccin toegediend.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucienne Villey kreeg net als de 235 bewoners van het woonzorgcentrum het vaccin toegediend. © Benny Proot

Eerste Oostendenaars krijgen coronavaccin en dromen van meer bezoek: “De eenzaamheid valt zwaar, dat het maar gauw gedaan is met dat virus”

OostendeSamen met 235 bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica kreeg Lucienne Vileyn (90) donderdag als eerste in Oostende het coronavaccin toegediend. Het werd een heuglijke dag in het woonzorgcentrum. De bewoners dromen al luidop van op restaurant gaan en meer bezoek ontvangen. Er waren uiteindelijk 20 procent meer dosissen dan voorzien, waardoor ook een deel van het personeel al meteen werd gevaccineerd.

 1. Wekelijkse markt opgeschrikt door uitzinnige amokmaker, politieman raakt gewond tijdens arrestatie
  Middelkerke

  Wekelijkse markt opge­schrikt door uitzinnige amokmaker, politieman raakt gewond tijdens arrestatie

  De wekelijkse markt op donderdagmorgen in Middelkerke, op het marktplein bij het stedelijk zwembad, werd opgeschrikt door een uitzinnige amokmaker. Toen de politie tussen wou komen, werkte dat als een rode lap op een stier. “De betrokkene (48) haalde uit met vuistslagen, waarop een collega gewond is geraakt. Naar een vrouwelijke collega’s maakte hij nog eens obscene gebaren", duidt korpschef Frank Delva. De Middelkerkenaar werd bestuurlijk gearresteerd.
 2. De 25 grote werken die Oostende te wachten staan: “Dat deze stad groener wordt, staat buiten kijf”
  PREMIUM
  Oostende

  De 25 grote werken die Oostende te wachten staan: “Dat deze stad groener wordt, staat buiten kijf”

  Oostende zal er de komende jaren stevig anders uitzien: 25 openbare werken staan er in de Stad aan Zee gepland. Schepen Björn Anseeuw (N-VA) licht voor ons de belangrijkste vernieuwingen toe. “Het is belangrijk dat we fors investeren in mooie straten en pleinen, maar ‘vergroening’ is een sleutelwoord. We willen een omgeving waar het fijn is om te wonen, werken en ontspannen, maar ook het potentieel van Oostende als toeristische trekpleister én shoppingstad volop benutten”, zegt Anseeuw.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht