Kurt D. gaf z'n ex-vriendin drie messteken voor haar appartement in Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Kurt D. gaf z'n ex-vriendin drie messteken voor haar appartement in Oostende. © SDVO/RV

Eerst legde hij chocolade en een liefdesbrief aan haar deur... en dan stak hij zijn ex driemaal met een mes: “Zelfs vanuit de gevangenis bleef hij haar brieven schrijven”

Oostende“Er valt niet meer te praten. Je moet eraan.” Een 56-jarige Oostendenaar moet zich voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor poging tot moord op zijn ex-vriendin. De 55-jarige vrouw kreeg drie messteken te verwerken, maar Kurt D. ontkent dat hij het slachtoffer van het leven wilde beroven. “Mijn cliënte vreest dat als hij vrijkomt, alles gewoon opnieuw begint”, zegt meester Kris Vincke, de advocaat van het slachtoffer.

  1. Oostende zet inwoners met dementie in de kijker: “Ook zij kunnen nog intens gelukkig zijn”
    PREMIUM
    Oostende

    Oostende zet inwoners met dementie in de kijker: “Ook zij kunnen nog intens gelukkig zijn”

    De voorbije drie jaar heeft kunstenaar Rik Delrue (59) uit Middelkerke 200 tot 300 patiënten, zorgverleners en familie van mensen met dementie geïnterviewd. Het resultaat is ‘Head Turning’, een treffende tentoonstelling die net is geopend in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende. Elke 4 seconden krijgt iemand ergens ter wereld dementie. Ook in Oostende is het een toenemend probleem door de vergrijzing. Het taboe dat nog steeds rond de ziekte heerst, wil de stad nu doorprikken.