Dana maakt het gezin van vier kinderen compleet.
Volledig scherm
Dana maakt het gezin van vier kinderen compleet. © RV

Eén minuut na middernacht onder water geboren: Dana is eerste kerstkindje van ons land

OostendeIn het AZ Serruys in Oostende is zaterdag op kerstdag één baby geboren, nauwelijks één minuut na middernacht.

 1. Haven Oostende zet in op groei en bouwt nieuwe loods. “Met een stijgende tewerkstelling zijn we een belangrijke meerwaarde voor de regio”

  Haven Oostende zet in op groei en bouwt nieuwe loods. “Met een stijgende tewerkstel­ling zijn we een belangrij­ke meerwaarde voor de regio”

  Haven Oostende stelde donderdag hun jaarverslag voor, waaruit blijkt dat ze het beste financiële resultaat geboekt hebben sinds 1998. Daarnaast is ook de tewerkstelling in stijgende lijn. De haven en dochteronderneming REBO kondigden meteen ook een grote investering aan. “We willen stappen zetten om als moderne haven deel uit te maken van de logistieke keten”, klinkt het.
  Oostende
 2. Petra en Axel nemen brasserie Krokodiel over: “Begonnen als flexi-jobber, nu zijn we zelf uitbaters”
  PREMIUM

  Petra en Axel nemen brasserie Krokodiel over: “Begonnen als flexi-job­ber, nu zijn we zelf uitbaters”

  Sinds 14 februari 2023 was de brasserie Krokodiel bij het zwembad van Middelkerke gesloten, nadat de vorige eigenaars beslisten om ermee te stoppen. Maar lang heeft de zaak niet leeg gestaan. Op 1 april openen Petra Planckaert (52) en Axel Debacker (50) de brasserie opnieuw, dit keer als uitbater. “We werkten hier al eerder, dus we kennen de zaak goed”, vertelt Axel. We gingen al eens een kijkje nemen.
  Middelkerke
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 4. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.