Mieke Allaert, Corinne Dufour en Els Henderyckx
Volledig scherm
Mieke Allaert, Corinne Dufour en Els Henderyckx © Benny Proot

“Een avondje goed lachen, dat hadden we nodig”. FFO Night brengt terug wat glamour na corona

OostendeDe rode loper lag zaterdagavond klaar voor Kinepolis om niet enkel de bekende acteurs te verwelkomen maar ook de bezoekers die met ‘Mijn vader is een saucisse’ voor het eerst sinds lang terug een nieuwe Vlaamse film konden ontdekken op groot scherm. Op het einde van de rode loper stond een saucisse hen op te wachten. Het toverde meteen een glimlach op veel gezichten. En dat deed bij iedereen deugd.

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Deze ‘leeuwinnen’ staan vijf jongeren zowel financieel als met raad en daad bij: “Zo kunnen ze zorgeloos verder studeren”
  Oostende

  Deze ‘leeuwinnen’ staan vijf jongeren zowel financieel als met raad en daad bij: “Zo kunnen ze zorgeloos verder studeren”

  “We willen niet zomaar voor weldoener spelen, maar jongeren moeten de kans krijgen om verder te studeren, ook als dat lastig is voor hen.” Caroline Vanwynsberghe is coördinator van LISA Oostende, een nieuw project van Lions Club Oostende BO4. Vijf jongeren krijgen tijdens hun hele studieperiode hulp, zowel financieel als praktisch. Guga Baúl, Sandra Bekkari en Heidi Lenaerts zijn de enthousiaste ambassadeurs.