Het modelabel Mioo werd zaterdag voorgesteld
Volledig scherm
Het modelabel Mioo werd zaterdag voorgesteld © Idrops

Duurzaam modelabel Mioo voorgesteld: hoodies gemaakt van leftover materiaal én een tapijt van oude kleren

OostendeIn het recreatiecenter O.666 is zaterdagmiddag het duurzame modelabel Mioo (Made in Oostende) voorgesteld. Het is een initiatief van sociaal innovatiebureau Idrops, in samenwerking met burgers en lokae artiesten. Het resultaat is hoodies gemaakt van left-over materiaal en een tapijt vervaardigd met kledij van Oostendse burgers. “Er is in de modewereld nog veel werk aan de winkel op vlak van duurzaamheid. Met dit project willen we tonen dat het ook anders kan”, aldus Hendrikje Meyvis van Idrops.

 1. Stouf wint de Legend Boucles, vader en dochter Kenis doen het ook zeer goed. Publiek heel het weekend zeer gedisciplineerd.
  autosport Antwerpen

  Stouf wint de Legend Boucles, vader en dochter Kenis doen het ook zeer goed. Publiek heel het weekend zeer gediscipli­neerd.

  De Legend Boucles @ Bastogne is een zeer bijzondere proef, een wedstrijd ook die erg veeleisend is. De editie 2023 vormde daarop geen uitzondering, in tegendeel. De lijst van opgevers was bijzonder indrukwekkend, terwijl de wedstrijd nooit beslist leek. Net als in 2011, zijn het de West-Vlamingen Stefaan Stouf en Joris Erard die de zege wegkapen en nu tweemaal op het palmares van de grootste Belgische rally voor historische bolides staan. Kempenaar Guino Kenis en zijn co Bjorn Vanoverschelde werden in hun BMW knap tweede, terwijl dochter Julie Kenis ook haar visitekaartje afgaf.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Met superfan Christiaan (70) blikken we terug op FFO: “Drie films per dag bekijken, dat is topsport”
  PREMIUM
  Oostende

  Met superfan Christiaan (70) blikken we terug op FFO: “Drie films per dag bekijken, dat is topsport”

  De vijftiende editie van het Filmfestival Oostende (FFO) klokt af op 48.000 bezoekers. Een van hen was kinesist Christiaan Dorchain (70) uit Pervijze bij Diksmuide. Hoe de dagen van de FFO-superfan eruitzagen? Om 5 uur opstaan, de eerste patiënten verzorgen en vervolgens richting Kinepolis om drie films per dag te bekijken. Met hem maken we een evaluatie en blikken terug op zijn kippenvelmoment, een slag in het gezicht en zijn suggesties.