Tomas Termote kon het wrak van de UB-32 identificeren op de bodem van de Noordzee.
Volledig scherm
PREMIUM
Tomas Termote kon het wrak van de UB-32 identificeren op de bodem van de Noordzee. © Tomas Termote/Belga

Duiker Tomas (46) doet opmerkelijke vondst in Noordzee: “Wrak blijkt Duitse duikboot uit WO I, die 23 schepen tot zinken wist te brengen”

OostendeVan vissersvaartuigen over zeilbootjes en vrachtschepen tot een troepenschip met 1.750 Australiërs. De Duitse duikboot UB-32 zaaide dood en vernieling tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd uiteindelijk tot zinken gebracht door een Brits vliegtuig, om daarna verzwolgen te worden door de Noordzee. Tot nu. Duiker Tomas Termote (46) is er, na de UB-29 in 2017, opnieuw in geslaagd een opvallend wrak boven te halen. “Het moment van ontdekken geeft je echt rillingen”, zegt de man uit Bredene. Een gesprek met de Indiana Jones van de Noordzee.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. RESTOTIP. Het succesverhaal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introduceerde in Oostende
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Het succesver­haal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introdu­ceer­de in Oostende

  Hawaï in een kommetje, zo kun je een pokébowl eenvoudig omschrijven. Het zijn de mensen van Ohana Pokébowls op de Groentemarkt die het gerecht in Oostende introduceerden, iets meer dan twee jaar geleden. De kommetjes groenten, rauwe vis en plakrijst blijken een enorm succesverhaal, want half Oostende is intussen verknocht aan de pokébowls. Een ex-werknemer ging zelfs met het concept lopen en nam de naam klakkeloos over. Hoog tijd om zelf eens te proeven.
 1. Colruyt Group kweekt vanaf dit voorjaar Belgische mosselen: “In de zomer van 2023 liggen ze in onze winkelrekken”
  Nieuwpoort

  Colruyt Group kweekt vanaf dit voorjaar Belgische mosselen: “In de zomer van 2023 liggen ze in onze winkelrek­ken”

  In de Oostendse haven zijn zondag voorbereidingen gestart voor de eerste commerciële zeeboerderij waar Belgische mosselen gekweekt worden. Nadat de veiligheidszone is afgebakend, worden de eerste 10 mossellijnen in het water gelegd. Tegen het project loopt wel nog een juridische procedure voor de Raad van State. Het Nieuwpoortse stadsbestuur is namelijk tegen.
 2. Chef van 1.100... chefs: Oostendenaar Philippe Daue (56) heeft indrukwekkende job beet als culinair directeur bij Shanghai Disney Resort in China
  PREMIUM
  Oostende

  Chef van 1.100... chefs: Oostende­naar Philippe Daue (56) heeft indrukwek­ken­de job beet als culinair directeur bij Shanghai Disney Resort in China

  Een Oostendenaar die het roer overneemt in Disneyland. Het lijkt misschien een sprookje, maar voor Philippe Daue (56), als zoon van wijlen Jean-Marie Daue geen onbekende in de regio, is het maar al te echt. Het roer waarvan sprake is er eentje van culinaire aard, want Daue gaat in april aan de slag als culinair directeur in het imposant Shanghai Disney Resort in China. Hij zal er verantwoordelijk zijn voor 1.100 chefs en stewards, geen kleine uitdaging dus. “Kon pa dit nog maar meemaken.”