Hoofdredder van Oostende Jonathan Devos en postoverste Niels Vermeulen getuigen over de zomer van 2020, de 'ergste' zomer ooit aan de kust. Ze blikken ook vooruit met ons, over wat deze zomer komen zal .
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdredder van Oostende Jonathan Devos en postoverste Niels Vermeulen getuigen over de zomer van 2020, de 'ergste' zomer ooit aan de kust. Ze blikken ook vooruit met ons, over wat deze zomer komen zal . © Benny Proot

DUBBELINTERVIEW. Strandredders en ‘Helden van Hier’ Niels en Jonathan over de stijgende agressie: “We houden ons hart vast voor komend seizoen”

Oostende“Naarmate de zomer vorderde, voelden we de spanning stijgen. Mensen kwamen naar hier in vakantiestemming, maar die stemming sloeg om toen ze hier met de vele regeltjes geconfronteerd werden.” Helden van Hier: De Kust, vanavond (zondag) op VTM, blikt terug op de moeilijkste zomer ooit aan zee. De kijker krijgt voor het eerst door de ogen van politie, brandweer, strandredders en ambulanciers te zien wat zich écht afspeelde aan zee. Wij maken een vooruitblik naar de reeks, met strandredders Jonathan Devos (34) en Niels Vermeulen (26). “Fysieke agressie, dat was iets nieuws voor ons.”

  1. REPORTAGE. Topweekend aan zee zoals we er al lang geen meer hadden: “Wat er nu écht anders is? Iedereen is op zijn gemak”
    PREMIUM
    Kust

    REPORTAGE. Topweekend aan zee zoals we er al lang geen meer hadden: “Wat er nu écht anders is? Iedereen is op zijn gemak”

    Het weer is mooi, de horeca weer volledig open. En dat voelen ze aan de kust, waar heel wat mensen een weekendje geboekt hebben. Zelfs op zaterdag liepen er nog reservaties binnen, goed voor een gemiddelde bezetting van 80 procent. Maar wat echt opvalt? Hoe ontspannen de sfeer is wanneer de vele bezoekers op de zeedijk en doorheen de winkelstraten kuieren. “Mensen hebben zoveel moeten missen dat het nu extra genieten is.”