De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Drugsverslaafde krijgt 30 maanden cel voor mislukte afpersing van apotheker

Brugge/OostendeEen 34-jarige Oostendenaar heeft 30 maanden cel gekregen voor een poging tot afpersing van een apotheker in Brugge. Steven V. pleegde ook vier winkeldiefstallen aan de kust. Naar eigen zeggen had hij financiële problemen, nadat zijn leefgeld werd gestolen.

  1. Maak kennis met Michael Vanhee (25), piepjong Oostends raadslid en toch ‘ouderwetse’ stadspoliticus: “Luisteren naar mensen doe je beter op café dan via Facebook”
    PREMIUM
    Oostende

    Maak kennis met Michael Vanhee (25), piepjong Oostends raadslid en toch ‘ouderwetse’ stadspoli­ti­cus: “Luisteren naar mensen doe je beter op café dan via Facebook”

    Strak in het pak, steevast met de sjerp om en een echte volksmens: Michael Vanhee is met nog geen 26 lentes op de teller één van de jongste gemeenteraadsleden in Oostende, maar hij heeft een oude ziel. “Van mijn grootouders kreeg ik mee dat ik me deftig moest kleden”, vertelt de jongeman, die opgroeide in de sociale woonwijk Nieuwe Stad en zich inzet voor Vooruit. “Met mijn kledij laat ik ook zien dat je niet welgesteld hoeft te zijn om iets te bereiken.”