Archiefbeeld van de Nederlandse politie.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de Nederlandse politie. © ANP

Drugsmaffia ontvoert man (23) uit Oostende: slachtoffer door Nederlandse politie bevrijd

OostendeEen 23-jarige man uit Oostende is door de Nederlandse politie bevrijd nadat hij in de kuststad ontvoerd was door de drugsmaffia. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen aan HLN. Drie ontvoerders, leden van een Deense bende, reden met hun geknevelde slachtoffer naar Nederland. Daar greep de politie in om erger te voorkomen. Eén verdachte verscheen intussen voor de Brugse raadkamer, maar beroept zich op z’n zwijgrecht.

8 reacties

 • jozef van hoof

  4 weken geleden
  Hij beroept zich op zijn zwijgplicht? Vastzetten tot hij van gedacht verandert.
 • FREDDY ELEWAUT

  4 weken geleden
  Hoeveel politie moet er nog bijkomen om een beetje veiligheid te verkrijgen
 • Andre Bonte

  4 weken geleden
  Goed werk van de politie. Die mensen verdienen veel meer respect voor hun inzet.
 • Camiel Lange

  4 weken geleden
  Om nog maar eens het totale falen van onze politieke kaste in de verf te zetten. Als ik in de sixties of seventies mijn portefeuille in de achterzak van mijn jeans stak en naar de markt of zelfs de Gentse feesten ging en na een tijd wou ik die nemen om iets te betalen dan was die nog steeds aanwezig. Nu daarentegen neemt men best geen portefeuille meer mee. Gewoon ter vergelijking.
 • Igor Cealii

  4 weken geleden
  Typisch België, alles in de doofpot
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Martelkamers zijn volgende stap van sadistisch drugsgeweld: “Dit komt zo uit een draaiboek van Mexicaanse kartels”
  PREMIUM

  Martelka­mers zijn volgende stap van sadistisch drugsge­weld: “Dit komt zo uit een draaiboek van Mexicaanse kartels”

  Drugscriminelen die elkaar bewerken met hete strijkijzers of knuppels zijn niets nieuws onder de zon. Een netjes ingerichte martelkamer zoals de Nederlandse politie onlangs ontdekte, is dat wel. “Dit is next level, voorbereid op het allerergste. Het drugsgeweld stijgt naar ongeziene sadistische praktijken, en ook de coke-snuivers dragen hiervoor een verantwoordelijkheid.”
 2. Na acht jaar (!) staat sjoemelende bankdirecteur voor rechter: “Hij beloofde me rendement van 22 procent. Ineens was al mijn geld weg”
  PREMIUM
  Oudenburg/Jabbeke/Beernem

  Na acht jaar (!) staat sjoemelen­de bankdirec­teur voor rechter: “Hij beloofde me rendement van 22 procent. Ineens was al mijn geld weg”

  “We hadden een blind vertrouwen in hem. Hij was ten slotte toch kantoorhouder bij een grote bank.” Verschillende gedupeerden stonden woensdagochtend voor het eerst oog in oog met de sjoemelende bankdirecteur Yves B. (47). Samen met zijn handlanger M.D. zou hij klanten opgelicht hebben voor zo'n 3 miljoen euro. Pas acht jaar (!) later werd de zaak eindelijk gepleit.