De bende zou onder meer cocaïne uit Costa Rica hebben willen invoeren via de haven.
Volledig scherm
PREMIUM
De bende zou onder meer cocaïne uit Costa Rica hebben willen invoeren via de haven. © Photo News

Drugsbende zet handel op vanuit Oostends café en wil cocaïne verstoppen tussen limoenen: tot 5 jaar cel

OostendeTwaalf leden van een drugsbende hebben in de Brugse rechtbank celstraffen tot 5 jaar gekregen. De Albanees E.A. stond volgens de rechtbank aan het hoofd van de organisatie en kreeg dan ook de zwaarste straf. Hij werkte samen met z'n kompanen vanuit een café in Oostende en plande volgens het parket ook een drugstransport vanuit Costa Rica.

 1. Ook zondag zakken toeristen opnieuw af naar Oostende, maar politie ziet meer spreiding
  Oostende

  Ook zondag zakken toeristen opnieuw af naar Oostende, maar politie ziet meer spreiding

  Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) roept dan wel op om het stadscentrum van Oostende te vermijden, ook zondagmorgen kwamen opnieuw heel wat mensen aan in het centrum van de stad. Die trokken collectief richting zeedijk en strand waardoor het rond de middag opnieuw druk begon te worden. Op de druktebarometer kleurt de buurt van het Zeeheldenplein al een groot stuk van de middag geel, of druk. Toch is de politie tevreden. “We zien dat er veel meer spreiding is in vergelijking met zaterdag”, zegt korpschef Philip Caestecker.
 2. “Bende wilde cocaïne uit Zuid-Amerika smokkelen via de haven van Zeebrugge”: zaak tegen drugsverdachten is volgens parket slechts topje van ijsberg
  PREMIUM
  Zeebrugge/Gent/Antwerpen

  “Bende wilde cocaïne uit Zuid-Amerika smokkelen via de haven van Zeebrugge”: zaak tegen drugsver­dach­ten is volgens parket slechts topje van ijsberg

  Vier mannen staan in de Brugse rechtbank terecht voor drugsverkoop op Belgische bodem, al had dat volgens het parket ook heel wat méér kunnen zijn. Hoewel bij Gentenaar R.S. (67) toegangspassen voor de haven in Zeebrugge werden aangetroffen, konden vermoedens van internationale cocaïnesmokkel tegen de man en z'n kompanen nooit hard gemaakt worden.
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI