Horlogemaker Michiel Rommelaere (78) van 't Gouden Klokje in de Voorhavenlaan in Oostende stopt ermee.
Volledig scherm
Horlogemaker Michiel Rommelaere (78) van 't Gouden Klokje in de Voorhavenlaan in Oostende stopt ermee. © Benny Proot

Drieste inbraak doet horlogemaker Michiel (78) stoppen na 45 jaar: “Rondlopen met de daver op het lijf zie ik niet zitten”

OostendeEen drieste inbraak op zaterdagnacht, waarbij 100 uurwerken en zijn auto werden gestolen, doet Michiel Rommelaere (78) de knoop doorhakken. Na 45 jaar houdt de horlogemaker het voor bekeken. “Natuurlijk ga ik het missen, maar het zou minstens 10.000 euro kosten om te herstarten. Die inbrekers kunnen dan opnieuw toeslaan”, klinkt het.

 1. Oostende start in maart met inzamelen noodvoedselhulp om te leveren aan armoedeorganisaties
  Oostende

  Oostende start in maart met inzamelen noodvoed­sel­hulp om te leveren aan armoedeor­ga­ni­sa­ties

  Oostende start in maart met een voedselverdeelplatform. De organisaties die noodvoedsel uitdelen in Oostende zamelen normaal zelf voedsel in bij zowel winkels als de voedselbank. De stad wil hen hierbij vanaf maart ondersteunen. Op die manier zouden de vrijwilligers extra tijd krijgen om zich te focussen op de mensen die ze helpen. De voedselbank van West-Vlaanderen schenkt alvast een koelwagen om de etenswaren veilig te kunnen ophalen.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.