Onder Vuur met Louis Talpe
Volledig scherm
PREMIUM
Onder Vuur met Louis Talpe © © VRT

Dries en zijn Oostendse brandweer werkten zelf mee aan ‘Onder Vuur’: “Nergens meer drama dan in onze kazerne? Bij ons wordt autoriteit nooit in vraag gesteld”

“We hebben heel veel bewondering voor die acteurs. Tot 10 keer dezelfde scène opnieuw doen, je moet er engelengeduld voor hebben.” De nieuwe fictiereeks Onder Vuur op Eén is aan de derde aflevering toe. De reeks zit doorspekt met het Oostends dialect en heel wat plaatsen in de stad worden in beeld gebracht. De brandweermannen van Hulpverleningszone 1 deden mee als figuranten, beveiligden echte branden tijdens opnames, waren aanwezig  toen Louis Talpe aan een torenkraam slingerde en filmden zelfs met het duikteam. “We vermaken ons met de serie”, zegt kapitein Dries Van der Veken, postoverste van brandweer Oostende. Maar beleven ze echt zo’n spectaculaire interventies in Oostende? 

  1. Weesgedichten sieren massaal Oostendse ramen
    oostende

    Weesgedich­ten sieren massaal Oostendse ramen

    Tijdens de Poëzieweek - die loopt van 26 januari tot 1 februari – wil Stad Oostende poëzie op een laagdrempelige manier in het straatbeeld brengen. Daarom neemt de Bibliotheek opnieuw deel aan #Weesgedichten. Inwoners konden via deze actie gedichten ‘adopteren’ en laten aanbrengen op hun raam. Vrijwilligers en leerlingen van het Ensorinstituut brachten de gedichten aan op de ramen. Het resultaat kan bewonderd worden via een fiets – en wandelroute tijdens de Poëzieweek.