Volledig scherm
© Benny Proot

Drie besmettingen in eerste Oostendse woonzorgcentrum waar is ingeënt: “Je wil niet vlak voor de meet nog een uitbraak”

OostendeIn woonzorgcentrum Sint-Monica, waar de eerste vaccins in Oostende zijn toegediend en afgelopen weekend een bewoner besmet raakte, zijn alle 425 personeelsleden en bewoners getest. Ondertussen blijken drie mensen positief: twee bewoners en één personeelslid. “We zijn opgelucht dat de uitbraak beperkt blijft.”

 1. Zes personen betrapt bij samenscholing op appartement
  Oostende

  Zes personen betrapt bij samenscho­ling op apparte­ment

  Na een oproep over geluidsoverlast betrapte de politie dinsdagavond rond 21.30 uur zes personen samen op een appartement in de Aimé Liebaertstraat in Oostende. Er was dus sprake van een samenscholing. De politie stelde zes processen-verbaal op wegens het negeren van het samenscholingsverbod. Allen krijgen bijgevolg een boete van 750 euro, het standaardtarief. Maandagmorgen nog werden in de Leffingestraat vijf personen betrapt in één wagen. Ook zij kregen de nodige pv’s.
 2. “De ‘selfienemers’ vormen het grootste probleem”: tientallen vrijwilligers zijn de bodyguards van de zeehonden aan onze kust
  PREMIUM
  Kust

  “De ‘selfiene­mers’ vormen het grootste probleem”: tientallen vrijwilli­gers zijn de bodyguards van de zeehonden aan onze kust

  Sinds de lockdown vorig jaar hebben de zeehonden een vaste stek aan de westelijke strekdam in Oostende. Toen de bezoekers terugkwamen, viel het Inge De Bruycker en Colette De Meyer op hoe nieuwsgierigen de dieren telkens lastig vielen. Ze bleven daarom waken bij de zeehonden. Bijna een jaar later staan de dames er nog altijd. Maar ze zijn allang niet meer de enige. Over de hele kust zakken er al 60 vrijwilligers bij regen en wind naar het strand af als een zeehond er komt rusten. “We zullen allemaal met deze dieren moeten leren leven.”
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht