Hilde Veulemans en Rudy Blomme. “Met twee ex-politici mag het publiek zich al zeker aan enkele ‘stekken’ richting de politiek verwachten.”
Volledig scherm
Hilde Veulemans en Rudy Blomme. “Met twee ex-politici mag het publiek zich al zeker aan enkele ‘stekken’ richting de politiek verwachten.” © LBB

d’Ostendsche Revue staat er terug, en deze bekende Oostendenaars zijn voor het eerst regisseur en tekstschrijver: “Toen ze belden, was ik vereerd”

Oostended’Ostendsche Revue, een monument in de badstad, kan in het Kursaal eindelijk haar nieuwe voorstelling brengen. ‘Ken’t get’, heet die toepasselijk, want door corona is het al een hele poos geleden dat de spelers nog op de planken stonden. Maar ook voor regisseur Hilde Veulemans en tekstschrijver Rudy Blomme werd het een stevige uitdaging: voor de twee Oostendse ex-politici is het immers hun eerste revue. “We zijn vastberaden om het publiek een zorgeloze tijd met veel humor te bezorgen.”

 1. Golfmeisje van William Sweetlove op rondpunt gidst je naar zijn tentoonstelling in Leffinge

  Golfmeisje van William Sweetlove op rondpunt gidst je naar zijn tentoon­stel­ling in Leffinge

  Vanaf 8 april kan het grote publiek de eerste retrospectieve tentoonstelling van William Sweetlove in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Leffinge bezoeken. De voorbereidingen lopen volop. Sweetlove drukt zijn opvallende stempel niet alleen binnen de muren van het imposante kerkgebouw. Op het rondpunt aan de Oostendelaan en het shoppingcenter in Middelkerke prijkt tot half september een felrode ‘Cloned Golf-girl with turtles’, één van Sweetloves meest opvallende kunstwerken.
  Middelkerke
 1. Na beachclub De Kwinte opent Matthias Vitse nieuw café ‘t Bar’ke: “We willen dat het een echt volkscafé wordt dat sfeer, folklore en sport ademt”
  PREMIUM

  Na beachclub De Kwinte opent Matthias Vitse nieuw café ‘t Bar’ke: “We willen dat het een echt volkscafé wordt dat sfeer, folklore en sport ademt”

  Eind vorig jaar moest Matthias Vitse (41) na elf jaar afscheid nemen van beachclub De Kwinte. Het bestuur van de surfclub wou het contract niet verlengen. Gelukkig heeft Matthias snel een nieuw avontuur gevonden in de RACB Camping, waar hij een nieuw café zal openen. “Ik was liever wat langer in de Kwinte geweest, maar ik ben blij dat ik snel iets nieuws heb gevonden”, zegt Matthias. We gingen eens langs in ‘t Bar’ke.
  Westende
 2. Hun vader stierf 20 jaar geleden, nu ontroeren Domien (34) en Wendy (43) met hun film Zeevonk: “We hebben ons verdriet lange tijd alleen gedragen”
  PREMIUM

  Hun vader stierf 20 jaar geleden, nu ontroeren Domien (34) en Wendy (43) met hun film Zeevonk: “We hebben ons verdriet lange tijd alleen gedragen”

  “Nú pas hebben we van elkaar ontdekt hoe we destijds die vreselijke periode beleefden.” Domien (34) en zus Wendy (43) Huyghe verloren van de ene op de andere dag hun vader. Die ingrijpende gebeurtenis in hun jonge leven gaf hen het idee om samen een langspeelfilm te maken, over rouw. Zeevonk gaat zaterdag in première in Oostende, waar het avonturenverhaal is opgenomen. “De titel van onze film? Daar zit een mooie symboliek achter.”
  Oostende
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.