De cast en crew van 'Aller/Retour' op de rode loper van Filmfestival Oostende.
Volledig scherm
De cast en crew van 'Aller/Retour' op de rode loper van Filmfestival Oostende. © Emelyne Six

Dorothée van den Berghe en Ruth Beeckmans stellen nieuwe film ‘Aller/Retour’ voor op Filmfestival Oostende

OostendeRegisseur Dorothée van den Berghe en acteurs Ruth Beeckmans en Welket Bungué kwamen vandaag naar het filmfestival van Oostende om hun nieuwste film ‘Aller/Retour’ voor te stellen aan het publiek. Ook de cast en crew van de serie ‘Zonder Afspraak’ en Lubna Azabal, die eerder vandaag een ster heeft gekregen, waren te zien op de rode loper.

 1. Dierenrechtenorganisaties voeren actie tegen de komst van zalmkwekerij in Oostende: “Het wordt tijd om dit vissenleed ernstig te nemen”

  Dierenrech­ten­or­ga­ni­sa­ties voeren actie tegen de komst van zalmkweke­rij in Oostende: “Het wordt tijd om dit vissenleed ernstig te nemen”

  Dierenrechtenorganisaties hebben met een vijftigtal activisten actie gevoerd in Oostende naar aanleiding van de plannen om een zalmkwekerij op te starten in de haven van Oostende. Ze vroegen met hun actie op het Sint Petrus en Paulusplein aandacht “voor het vreselijke lot en onnoemelijk leed dat de zalmen in kwekerij Columbi Salmon te wachten staat.” De organisaties stellen zich daarnaast ook vragen bij de impact van zulke kwekerij op de natuur en omgeving. Vlaams minister Zuhal Demir buigt zich binnenkort over de milieuvergunning.
  Oostende
 2. LEVENSVERHAAL. Filmmaker Raoul Servais (94) overleden: “Het bombardement op zijn ouderlijk huis droeg hij levenslang mee’”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Filmmaker Raoul Servais (94) overleden: “Het bombarde­ment op zijn ouderlijk huis droeg hij levenslang mee’”

  Verschillende filmprijzen, waaronder een Gouden Palm uit Cannes, prijken op zijn schouw en in oktober 2022 ging zijn 16de kortfilm nog in wereldpremière op het Film Fest Gent. Maar filmmaker Raoul Servais (94), die tot zijn dood creatief aan de slag bleef, is afgelopen vrijdag overleden in zijn gerestaureerde hoeve in Leffinge. Naast een geprezen artiest was Servais ook zijn hele leven een overtuigd pacifist, door zijn eigen ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal van een echte Oostendenaar, die opgroeide in de Kapellestraat.
  Oostende
 3. 15 bedrijven zoeken werknemers tijdens jobbeurs in luchthaven: “Want er is méér dan enkel bagage inchecken”
  PREMIUM

  15 bedrijven zoeken werknemers tijdens jobbeurs in luchthaven: “Want er is méér dan enkel bagage inchecken”

  Donderdag zette Luchthaven Oostende-Brugge haar deuren open voor alle werkzoekenden. In samenwerking met het Economisch Huis en de VDAB vond een jobdag plaats in de vertrekhal van de luchthaven. Werkzoekenden konden er kennismaken met 15 bedrijven die actief zijn op de luchthaven en op zoek zijn naar personeel. “Dit is broodnodig, we hebben écht personeel nodig”, zegt Joren Vanderleen, verantwoordelijke van Grand Café Horizon en restaurant Runway.
  Oostende