Het schepencollege stelde het meerjarenplan voor in Oostende
Volledig scherm
PREMIUM
Het schepencollege stelde het meerjarenplan voor in Oostende © LBB

Dit zijn de grootste projecten voor Oostende in de komende jaren

Het schepencollege van Oostende heeft bekend gemaakt dat ze in de komende legislatuur 136 miljoen euro wil investeren. De stad zal daarvoor enkele diensten uitbesteden aan private partners en wil ook een 30-tal stadsgebouwen verkopen. De grote dossiers van de komende jaren worden onder meer het Thermae Palace Hotel, de renovatie van het stadhuis met een nieuwbouw op de huidige parking en de bouw van een redderspost. De stad wil ook strenger optreden en voert een GAS-boete in voor wie een peuk op de grond gooit onder het motto de vervuiler betaalt.

2 reacties

 • Willy DE SMET

  2 jaar geleden
  Ik zie alle dagen de peuken op de grond liggen voor de ingang van Restaurant ZAZ . Al 2 maal gevraagd om een asbak te plaatsen,hopelijk nu eens controle daarover door de stadswachten
 • Rik Delobel

  2 jaar geleden
  Trekt op niks beter het kruispunt in de Elisabetlaan met Torhoutsesteenweg oplossen verkeer is daar chaos en de vervuiling moordend .Het vorige bestuur had daar een oplossing voor namelijk een tunnel nu is daar geen sprake meer van .In de plaats krijgen ze daar nu zogezegd het probleem met het verkeer is opgelost nog wat winkels bij op de Torhoutsesteenweg wat het verkeer nog gaat doen toenemen .Dat is het cadeau van het nieuwe bestuur echt erover In kortrijk ging het blijkbaar wel
 1. 10 tips voor een bezoek aan Oostende voor Anker: Van de grote blikvangers tot boeiende verhalen op de Hydrograaf
  PREMIUM
  oostende

  10 tips voor een bezoek aan Oostende voor Anker: Van de grote blikvan­gers tot boeiende verhalen op de Hydrograaf

  Donderdag gaat Oostende voor Anker opnieuw van start. In de Oostendse binnenstad worden de dokken klaargemaakt om vier dagen lang 150 historische schepen te ontvangen. Het maritieme karakter van Oostende wordt nooit meer in de verf gezet dan tijdens dit festival. Wie liever met de voeten op het droge blijft, kan ook aan wal heel wat beleven. We zetten tien tips op een rij om optimaal van deze editie te genieten. Wat mag je niet missen en waar moet je zeker eens op bezoek?
 2. Alsnog 30 maanden effectief voor geweldpleging en weerspannigheid nadat beklaagde voorwaarden niet naleeft
  Nieuwpoort/Middelkerke

  Alsnog 30 maanden effectief voor geweldple­ging en weerspan­nig­heid nadat beklaagde voorwaar­den niet naleeft

  Een 38-jarige man uit Middelkerke is door de Brugse correctionele rechtbank alsnog veroordeeld tot 30 maanden effectieve gevangenisstraf voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen. Davy V. brak de arm van zijn 66-jarige huisgenote en ging de politie te lijf. In mei 2020 kreeg de beklaagde voor die feiten 30 maanden met uitstel, maar hij lapte zijn voorwaarden aan zijn laars.
 3. ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudige moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekondigd via sociale media”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudi­ge moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekon­digd via sociale media”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Na een ganse dag pleidooien werd Dean woensdagavond schuldig bevonden aan viervoudige moord en foltering. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.