Links: In de grote tentoonstellingsruimte komen er infopanelen, maar ook een virtualrealityhoek. Rechts: Astropolis wil ook heel wat workshops houden voor zowel kinderen als volwassenen.
Volledig scherm
Links: In de grote tentoonstellingsruimte komen er infopanelen, maar ook een virtualrealityhoek. Rechts: Astropolis wil ook heel wat workshops houden voor zowel kinderen als volwassenen. © RV

Dit is Astropolis, vanaf september het walhalla voor wie van ruimtevaart en sterren houdt: “We willen graag een echte Ariane-raket tonen”

Oostende4 september, de openingsdatum van Astropolis in Oostende, nadert met rasse schreden. Het Astrocafé begroette al de eerste klanten, en nu neemt directeur Patrick Jaecques ons mee doorheen het gebouw waar je alles over de ruimtevaart en sterrenkunde zal ontdekken. “De echte helm en handschoenen van een astronaut, de eerste Europese maanrover... Je zal het hier allemaal zien.”

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Zeven jaar cel voor man (56) die ex-partner probeerde te vermoorden in Oostende: “Eerst legde hij nog chocolade en een liefdesbrief aan haar deur”
  Oostende

  Zeven jaar cel voor man (56) die ex-part­ner probeerde te vermoorden in Oostende: “Eerst legde hij nog chocolade en een liefdes­brief aan haar deur”

  Een 56-jarige Oostendenaar is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor poging tot moord op zijn ex-vriendin. De 55-jarige vrouw kreeg drie messteken te verwerken, maar Kurt D. ontkende dat hij het slachtoffer van het leven wilde beroven. “Er valt niet meer te praten. Je moet eraan”, zou D. gezegd hebben toen hij uithaalde.