Links: In de grote tentoonstellingsruimte komen er infopanelen, maar ook een virtualrealityhoek. Rechts: Astropolis wil ook heel wat workshops houden voor zowel kinderen als volwassenen.
Volledig scherm
Links: In de grote tentoonstellingsruimte komen er infopanelen, maar ook een virtualrealityhoek. Rechts: Astropolis wil ook heel wat workshops houden voor zowel kinderen als volwassenen. © RV

Dit is Astropolis, vanaf september het walhalla voor wie van ruimtevaart en sterren houdt: “We willen graag een echte Ariane-raket tonen”

Oostende4 september, de openingsdatum van Astropolis in Oostende, nadert met rasse schreden. Het Astrocafé begroette al de eerste klanten, en nu neemt directeur Patrick Jaecques ons mee doorheen het gebouw waar je alles over de ruimtevaart en sterrenkunde zal ontdekken. “De echte helm en handschoenen van een astronaut, de eerste Europese maanrover... Je zal het hier allemaal zien.”

  1. Sterrenchef Willem Hiele kiest toch niet voor Oostende, maar trekt wel weg uit Koksijde: “De ziel van het pand gaf de doorslag”
    PREMIUM
    Koksijde

    Sterren­chef Willem Hiele kiest toch niet voor Oostende, maar trekt wel weg uit Koksijde: “De ziel van het pand gaf de doorslag”

    De eigenzinnige sterrenchef Willem Hiele (39) verruilt het vissershuisje in Koksijde, waar acht generaties van de familie Hiele hebben gewoond, voor een gloednieuwe plek centraler langs de kust. Verrassing: dat is niet in Oostende, zoals hij aanvankelijk zei. “Dit huis ademt sereniteit, liefde voor kunst en respect voor de omgeving uit”, klinkt Hiele mysterieus. Wij vonden het pand waar hij vanaf april volgend jaar de smaakpapillen zal prikkelen.