Sinner's Day heeft zijn tenten opgezet in het Maria Hendrikapark
Volledig scherm
PREMIUM
Sinner's Day heeft zijn tenten opgezet in het Maria Hendrikapark © LBB

Dierenasiel vraagt om geen luide concerten meer te organiseren in het Maria Hendrikapark: Hoe moet het verder met evenementen in ‘t Bosje?

OostendeHet voorbije weekend ging het Sinner’s Day Summer-festival door in het Maria Hendrikapark, ’t Bosje. Het dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust ligt vlak naast het festivalterrein en kon vaststellen dat de luide muziek veel stress veroorzaakt bij de dieren. “De dieren hebben drie dagen afgezien, we hopen dat hier lessen uit getrokken worden en dat evenementen met luide muziek op deze plaats in de toekomst verboden worden.” Het asiel heeft ook een filmpje gemaakt om te tonen hoeveel stress de dieren ervaren.

 1. Bijna dubbel zoveel kinderen verloren gelopen aan zee: "Dit zou geen probleem mogen zijn voor de redders”
  Kust

  Bijna dubbel zoveel kinderen verloren gelopen aan zee: "Dit zou geen probleem mogen zijn voor de redders”

  Tijdens de maand juli zijn aan de kust 879 personen verloren gelopen. Dat is bijna dubbel zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. De overgrote meerderheid van de verloren gelopen personen waren kinderen. “Als hun ouders of begeleiders hen goed in de gaten zouden houden, of minstens een gratis verdwaalarmbandje zouden omdoen, zou veel ellende kunnen vermeden worden”, zegt voorzitter Bert Gunst van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV).
 2. Cowboy Henk verpietert, zorgen over slechte staat van bekend kunstwerk in Kortrijk: “Een full color popart versie kan onze stripheld redden”
  PREMIUM
  Kortrijk/Oostende

  Cowboy Henk verpietert, zorgen over slechte staat van bekend kunstwerk in Kortrijk: “Een full color popart versie kan onze stripheld redden”

  Cowboy Henk op de rotonde nabij de E17 in Kortrijk takelt af. De bekleding met kunststofplantjes is afgesleten, waardoor het beeld zwart ziet en hier en daar het frame van de buste zichtbaar wordt. De stad reikt de hand naar zijn geestelijke vader uit Oostende om samen een oplossing te zoeken. “Ik wil het belangeloos doen, het is een zinvol een waardevol beeld”, zegt Herr Seele.