Matthias Diependaele (N-VA) draait de beslissing om het licht van de vuurtoren in Oostende af te schermen terug.
Volledig scherm
Matthias Diependaele (N-VA) draait de beslissing om het licht van de vuurtoren in Oostende af te schermen terug. © Photo News / Benny Proot

Diependaele laat folie vuurtoren verwijderen na commotie: “Klagers wisten dat de vuurtoren er was toen ze appartement kochten”

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) draait de beslissing om de vuurtoren in Oostende deels af te schermen met folie terug. “We kunnen het historische licht van de Oostendenaren niet wegnemen omwille van een paar bezwaren. De klagers wisten dat de vuurtoren er was toen ze hun appartement kochten”, aldus Diependaele aan VTM NIEUWS.

454 reacties

 • walter de jaeger

  2 weken geleden
  Het bericht van heden dat de lichten weer op volle 100 procent is een dikke leugen.MDK maakt de mensen maar iets wijs . Ze werken nog maar altijd op 75 procent van hun capaciteit , van toen Van Diependaele opdracht gaf om de folies weg te nemen. Zo te zien heeft Versluys zijn slag kunnen thuishalen op vraag van bepaalde bewoners in die nieuwe appartementen op de oosteroever.zodat het licht niet meer in hun badkamer kan schijnen. Wat geld allemaal niet kan verwezenlijken.
 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Weer een voorbeeld van als je genoeg centen hebt koop je elke politieker.Gebeurt in elke gemeente.Hoe hoger het postje ,hoe meer het zal kosten .Zie onze EU politiekers daar kost het valiezen vol euro's.
 • Brigitte De Meyere

  2 maanden geleden
  Die mensen wisten heel goed dat die toren er stond ! Ze moeten nu niet komen bleiten hé !!! Met hun poten afblijven van die toren !
 • Nico Herbots

  2 maanden geleden
  @Ruben Vandenbroucke: de enige bestaansreden van een vuurtoren is een lichtbaken zijn bij slecht zicht, zoals bij mist of bij duisternis. Als je hem gaat doven tussen 23 en 6 uur kan je hem net zo goed afbreken. Je bouwt ook geen brug waar niemand overheen mag, alleen maar onderdoor. Dat is nutteloos. Bepaalde objecten hebben nu eenmaal een bepaalde functie.
 • Ruben Vandenbroucke

  2 maanden geleden
  Moeten ze dat licht niet doven tussen 23u en 6u om energie te besparen?
 1. REPORTAGE. In de Vuurtorenwijk in Oostende: “Ge hebt Oostende niet gekocht, hé. Lange Nelle stond hier eerst”
  PREMIUM

  REPORTAGE. In de Vuurtoren­wijk in Oostende: “Ge hebt Oostende niet gekocht, hé. Lange Nelle stond hier eerst”

  “Wie komt er nu aan de kust wonen en is zo ‘stoem’?” De vuurtoren van Oostende mag niet meer schijnen op de chique flats ernaast, nadat enkele bewoners daarover hebben geklaagd. Onbegrijpelijk, vinden de buren die wij spraken. Er is prompt een petitie gestart om het licht terug te halen. “Nu is er een stukje romantiek weg.” Onze reporter trok een namiddag door de Vuurtorenwijk.
 2. Stad Oostende lanceert centraal registratiesysteem voor kinderopvang. “We kunnen nood aan opvangplaatsen nu beter in kaart brengen”

  Stad Oostende lanceert centraal registra­tie­sys­teem voor kinderop­vang. “We kunnen nood aan opvang­plaat­sen nu beter in kaart brengen”

  Vanaf 3 april kunnen ouders in Oostende via een nieuw centraal registratiesysteem kinderopvang aanvragen voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Dat kan voortaan meteen voor zowel stedelijke als niet-stedelijke kinderdagverblijven en onthaalouders. Het nieuwe systeem moet de stad ook een beter overzicht geven van hoeveel ouders er concreet wachten op een opvangplaats.
  Oostende