De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Dief slaat na nachtje cel meteen opnieuw aan het stelen: "Hij was gefrustreerd”

OostendeEen 35-jarige man riskeert 1 jaar cel voor een diefstal en twee inbraakpogingen in Oostende. Massud A. zat na een van de feiten een nachtje in de cel, maar begon nog geen uur na z’n vrijlating meteen weer te stelen. “Hij was gefrustreerd”, vertelde zijn advocaat.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Colruyt Group kweekt vanaf dit voorjaar Belgische mosselen: “In de zomer van 2023 liggen ze in onze winkelrekken”
  Nieuwpoort

  Colruyt Group kweekt vanaf dit voorjaar Belgische mosselen: “In de zomer van 2023 liggen ze in onze winkelrek­ken”

  In de Oostendse haven zijn zondag voorbereidingen gestart voor de eerste commerciële zeeboerderij waar Belgische mosselen gekweekt worden. Nadat de veiligheidszone is afgebakend, worden de eerste 10 mossellijnen in het water gelegd. Tegen het project loopt wel nog een juridische procedure voor de Raad van State. Het Nieuwpoortse stadsbestuur is namelijk tegen.