Arent Lievens
Volledig scherm
Arent Lievens © Telefacts

Deze man wil zich vrijwillig laten besmetten met corona

Het actualiteitenmagazine Telefacts praat vanavond met een man die zich vrijwillig heeft opgegeven om besmet te worden met het coronavirus, voor de zogenaamde ‘provocatie-studie’. Daarbij worden vrijwilligers eerst ingeënt met een kandidaat-vaccin, om dan in gecontroleerde omstandigheden besmet te worden met Covid-19. Een geduchte methode, want zeker niet ongevaarlijk. 

 1. NorthSealTeam, dat zich voor zeehonden inzet, krijgt Vuurpijl van Oostendse Perskring: “Vooral bij toeristen heerst nog veel onwetendheid”
  Oostende

  NorthSeal­Team, dat zich voor zeehonden inzet, krijgt Vuurpijl van Oostendse Perskring: “Vooral bij toeristen heerst nog veel onwetend­heid”

  Het NorthSealTeam, met voortrekker Inge De Brucker en de vele vrijwilligers, heeft de elfde Vuurpijl van Perskring Oostende (PKO) gekregen. Sinds 2009 huldigt die ieder jaar een persoon of organisatie die zich in het voorbije jaar erg verdienstelijk heeft gemaakt. “Kustbewoners wéten ondertussen al dat zeehonden gewoon aan het rusten zijn op het strand", zegt Inge.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.