Willy en Karel Deschildre stellen hun paté centraal tijdens een workshop.
Volledig scherm
Willy en Karel Deschildre stellen hun paté centraal tijdens een workshop. © LBB

Deschildre showt zijn streeklekkers op eerste Open Producenten Dag: “Weldra nog meer plaats om te proeven”

OostendeVlaanderen is rijk aan bedrijven en producenten die met passie en vakkennis topkwaliteit op het bord weten te toveren. Om dat extra in de verf te zetten, wordt komend weekend de eerste editie van Open Producenten Dag georganiseerd. In Oostende neemt onder meer Streekproducten Deschildre deel. Je kan er tijdens een workshop alles leren over het maken van paté. Willy en Karel Deschildre maken op de Oosteroever hun eigen charcuterie. Karel heeft ondertussen nog heel wat uitbreidingsplannen.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. “Erg mooi en gezellig hier, de mensen komen nog wel.” Winter in het Park neemt rustige start, maar standhouders blijven positief
  PREMIUM
  Oostende

  “Erg mooi en gezellig hier, de mensen komen nog wel.” Winter in het Park neemt rustige start, maar standhou­ders blijven positief

  Winter in het park, de kerstmarkt met schaatspiste in het Leopoldpark in Oostende, is vrijdagavond kalm gestart. Het koude, gure weer zat daar zeker voor iets tussen. De kraampjesuitbaters maken zich voorlopig geen zorgen. “We zijn vooral blij dat het overlegcomité ons groen licht heeft gegeven”, klinkt het. “De mensen komen nog wel.”