Een aantal initiatiefnemers in de transitwoning waar daklozen tijdelijk terecht kunnen.
Volledig scherm
Een aantal initiatiefnemers in de transitwoning waar daklozen tijdelijk terecht kunnen. © Benny Proot

Dekenij Oostende en vrijwilligers bieden samen warme thuis aan daklozen

OostendeIn de Plakkerstraat 37 in Oostende kunnen daklozen terecht in een opgeknapte transitwoning. De dekenij Oostende zal er samen met vrijwilligers van de vzw Solidair Wonen voor instaan dat die mensen in alle vriendschap een oplossing kunnen vinden.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Officieel: ziekenhuizen Damiaan en Henri Serruys fusioneren tot AZ Oostende. “De Oostendenaar heeft recht op goede zorg dicht bij huis”
  Oostende

  Officieel: ziekenhui­zen Damiaan en Henri Serruys fusioneren tot AZ Oostende. “De Oostende­naar heeft recht op goede zorg dicht bij huis”

  Ondanks de kritiek van de afgelopen dagen van vakbonden en personeel scheiden de wegen van het Oostendse Henri Serruysziekenhuis en AZ Sint-Jan in Brugge. Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) bevestigt dat er wel degelijk één ziekenhuis komt in de badstad: AZ Oostende. “AZ Damiaan en Henri Serruys slaan als gelijke partners de handen in elkaar, in het belang van alle patiënten”, aldus Tommelein.