Het gebouw in kwestie, toen op 15 december al een deel was ingestort. De aannemer liet toen containers en hekken aanrukken. Op 21 december stortte evenwel een deel van de voorgevel in tijdens de afbraakwerken.
Volledig scherm
Het gebouw in kwestie, toen op 15 december al een deel was ingestort. De aannemer liet toen containers en hekken aanrukken. Op 21 december stortte evenwel een deel van de voorgevel in tijdens de afbraakwerken. © Bart Boterman

Deel van voorgevel stort in: fietser krijgt brokstuk op zich

OostendeBij afbraakwerken van een gebouw langs de Torhoutsesteenweg in Oostende is dinsdagmorgen een deel van de voorgevel ingestort. Daarbij belandden brokstukken op straat en raakte een fietser lichtgewond. 

  1. Straatboefjes stelen onwetend een stukje ‘Vlaamse stripgeschiedenis’ van tekenaar Herr Seele: “Alsof mijn kind is ontvoerd”
    PREMIUM

    Straatboef­jes stelen onwetend een stukje ‘Vlaamse stripge­schie­de­nis’ van tekenaar Herr Seele: “Alsof mijn kind is ontvoerd”

    Tekenaar Herr Seele uit Oostende zit in zak en as. Straatboefjes zijn er in Anderlecht namelijk vandoor gegaan met twaalf pagina’s met originele tekeningen uit het album ‘De paardenschenkers’ uit 1983, dat Herr Seele samen met Kamagurka maakte. “Wellicht weten de dieven zelfs niet wat ze in handen hebben”, zegt Herr Seele, die het verhaal doet over het belang van de gestolen pagina’s voor de Vlaamse stripgeschiedenis.
    Oostende