Vuurtoren 'Lange Nelle' en de luxeappartementen in Oostende.
Volledig scherm
Vuurtoren 'Lange Nelle' en de luxeappartementen in Oostende. © Benny Proot

Debacle rond Oostendse vuurtoren ‘Lange Nelle’ haalt Britse krant

De clash tussen Oostendse appartementsbewoners en liefhebbers van vuurtoren ‘Lange Nelle’ is ook nieuws aan de overkant van het Kanaal. Op de website van de Britse krant ‘The Times’ verscheen een artikel over de vraag: “Wat was er eerst, de vuurtoren of de luxeflats?”

 1. Weg ligt open voor afbraak van zwembad in Oostende: “Toch is dit een gevaarlijk precedent voor heel Vlaanderen”
  PREMIUM

  Weg ligt open voor afbraak van zwembad in Oostende: “Toch is dit een gevaarlijk precedent voor heel Vlaanderen”

  De erfgoedverenigingen Archipel en Dement gaan – noodgedwongen – toch niet in beroep tegen de sloop van het voormalige zwembad in Oostende. Beide organisatie hebben niet het geld om een juridisch steekspel verscheidene jaren vol te houden. Ze trekken evenwel aan de alarmbel. “We vrezen dat niet-beschermd erfgoed in Vlaanderen nu ten prooi valt aan de willekeur van lokale besturen”, stellen de verenigingen. Ze leggen uit waarom.
  Oostende
 2. Vrouw (59) belandt in psychiatrie na jarenlange terreur, echtgenoot (61) geïnterneerd: “Hij domineerde en isoleerde haar”
  PREMIUM

  Vrouw (59) belandt in psychia­trie na jarenlange terreur, echtgenoot (61) geïnter­neerd: “Hij domineerde en isoleerde haar”

  Ze werd jarenlang fysiek en psychisch mishandeld door haar man, tot ze geloofde dat zij de schuldige was. “Ik ben een psychopaat”, zei het 59-jarige slachtoffer uit Middelkerke zelfs tegen haar dochter. De rechtbank liet haar echtgenoot (61) interneren. Moegetergd door zijn terreur belandde ook het slachtoffer na zijn opsluiting in de psychiatrie. Maar hoe is het zover kunnen komen?
  Middelkerke
 1. The Crystal Ship komt er aan met opnieuw heel wat internationale kunstenaars. Curator Bjørn Van Poucke kijkt alvast uit naar enkele grote namen
  PREMIUM

  The Crystal Ship komt er aan met opnieuw heel wat internatio­na­le kunste­naars. Curator Bjørn Van Poucke kijkt alvast uit naar enkele grote namen

  Nog heel even wachten en dan zullen nieuwsgierige bezoekers vanaf 28 maart opnieuw internationale street artists aan het werk kunnen zien in de straten van Oostende. Ook dit jaar is het uitkijken naar de werken die zullen verrijzen. We blikken met curator Bjørn Van Poucke alvast vooruit naar welke artiesten er deze keer afzakken naar de Belgische kust.
  Oostende
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.