De beklaagde zou de dealer geweest zijn van de hoofdverdachte van de kappersmoord in De Panne.
Volledig scherm
De beklaagde zou de dealer geweest zijn van de hoofdverdachte van de kappersmoord in De Panne. © Benny Proot

Dealer van hoofdverdachte in kappersmoord riskeert 3 jaar cel

Oostende/De PanneEen 32-jarige man uit Oostende riskeert 3 jaar cel voor de verkoop van cannabis en cocaïne. F.G. kwam in het vizier van de speurders als leverancier van Abdellatif B. (47): de hoofdverdachte van de kappersmoord in De Panne.

 1. Barbier moet moord in De Panne naspelen: “Maar familie van slachtoffer heeft nu nog meer vragen”
  PREMIUM
  De Panne

  Barbier moet moord in De Panne naspelen: “Maar familie van slachtof­fer heeft nu nog meer vragen”

  In de kapperszaak in de Sloepenlaan in De Panne moest de Marokkaanse barbier Abdellatif B. (47) dinsdagnamiddag tonen hoe hij Alban Demora (31) begin september om het leven heeft gebracht met elf messteken. De reconstructie moest blootleggen of de kapper al dan niet de waarheid spreekt. Ook de aanwezige vrouw die alles volgde via het sleutelgat, moest haar versie tonen. “De familie zit enkel met nog meer vragen sinds de reconstructie", zegt de advocaat van de nabestaanden.
 2. De Grote Post zet virtueel de deuren wagenwijd open tijdens het KIEMfestival. Ook de eerste echte bezoekers komen langs
  Oostende

  De Grote Post zet virtueel de deuren wagenwijd open tijdens het KIEMfesti­val. Ook de eerste echte bezoekers komen langs

  De draaideuren van cultuurcentrum De Grote Post bleven de afgelopen maanden gesloten, maar achter die deuren werd wel verder gewerkt. Zo kwamen er talrijke artiesten in residentie en waren er opnames voor KIEM. Het resultaat is komend weekend te zien tijdens het online festival. Zaterdag vindt meteen ook de eerste voorstelling plaats met een live publiek. “We zijn blij dat we terug mensen mogen verwelkomen, maar we hebben door corona ook andere manieren ontdekt om het werk van artiesten met een groot publiek te delen. Achter de digitale voordeur schuilen onder andere making of-filmpjes, interviews, sfeervolle Spotifylijstjes en maar liefst negen podcasts en drie exclusieve streams”, vertelt Pascal Lervant.
 1. Siemon (33) werkt extreme triatlon af voor schoonbroer (35) die stierf aan hersentumor: “Ook Sander was een man van extremen”
  PREMIUM
  Assebroek/Brugge

  Siemon (33) werkt extreme triatlon af voor schoon­broer (35) die stierf aan hersentu­mor: “Ook Sander was een man van extremen”

  Tien kilometer zwemmen, tweehonderd kilometer fietsen en de Belgische kustlijn afwandelen. Siemon Swimberghe (33) uit Assebroek wil dit weekend een huzarenstukje verwezenlijken met maar één doel: geld inzamelen voor de palliatieve instelling waar zijn schoonbroer Sander Verrecas (35) zijn laatste momenten doorbracht. De dertiger overleed vorig jaar aan een hersentumor en liet een vrouw, zoontje en ongeboren tweeling achter. “Deze triatlon was echt ook zijn ding geweest.”