Het loket voor onderwijs- en vrijetijdskansen van Stad Oostende ontleent ook slaapzakken
Volledig scherm
Het loket voor onderwijs- en vrijetijdskansen van Stad Oostende ontleent ook slaapzakken © rv

De Wegwijzer heet nu Loket Onderwijs- en Vrijetijdskansen

OostendeDe Wegwijzer, het loket van stad Oostende dat gezinnen met een laag inkomen helpt om de schoolkosten en kosten voor vrijetijdsbesteding te betalen, heet voortaan Loket Onderwijs- en Vrijetijdskansen.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Saar (14) uit Brugge leerde skaten, zeilen én duiken voor hoofdrol in nieuwe Vlaamse film Zeevonk. “Ik heb de smaak nu wel te pakken”
  PREMIUM

  Saar (14) uit Brugge leerde skaten, zeilen én duiken voor hoofdrol in nieuwe Vlaamse film Zeevonk. “Ik heb de smaak nu wel te pakken”

  De nieuwe langspeelfilm Zeevonk is zaterdag in première gegaan in Oostende. De cast met onder meer Hilde De Baerdemaeker, Zouzou Ben Chikha en Lynn Van Royen maakte hun opwachting op de rode loper. Toch waren het vooral de jonge talenten die terecht in de spotlights stonden. Saar Rogiers uit Brugge speelde haar eerste hoofdrol en ook Dunia Elwaleed uit Oostende tekende voor haar eerste filmervaring. “Het blijft een raar idee dat mensen naar mij zullen komen kijken in de cinema. Het is een droom die uitkomt.”
  Oostende
 3. Bovengrondse bouwwerken aan nieuwbouw VTI Oostende gestart: “Tegen het bouwverlof zou de open ruwbouw af moeten zijn”
  PREMIUM

  Bovengrond­se bouwwerken aan nieuwbouw VTI Oostende gestart: “Tegen het bouwverlof zou de open ruwbouw af moeten zijn”

  De werkzaamheden voor de nieuwbouw van het VTI zitten op kruissnelheid. Na intensieve grondwerken zijn nu de bovengrondse werkzaamheden begonnen. De eerste kolommen werden al geplaatst en tegen het einde van de eerste week van de paasvakantie wordt de volledige funderingsplaat afgewerkt. “Alles verloopt zoals gepland waardoor eind februari 2024 de verhuis klaar zou moeten zijn”, vertelt Kris Barber, technisch directeur van het bouwproject.
  Oostende