De kelder van kinderdagverblijf De Speelboom liep volledig onder. Maandag moest nog volop gepompt worden.
Volledig scherm
De kelder van kinderdagverblijf De Speelboom liep volledig onder. Maandag moest nog volop gepompt worden. © Bart Boterman

“De wasmachine, speelgoed... Alles is stuk”: crèche kampt met wateroverlast, brandweer van Oostende krijgt 400 oproepen

OostendeEen dag nadat meerdere wolkbreuken grote delen van Oostende blank hebben gezet, meten de inwoners de schade op. “Wij weten alleszins niet wanneer we kunnen heropenen”, zucht Sylvie De Buyser van kinderdagverblijf De Speelboom. De brandweer kreeg een 400-tal oproepen voor wateroverlast. “Vandaag kort voor de middag moesten we nog meer dan 100 plaatsen bezoeken”, zegt luitenant Roemers Vanhoutte. Ook bij burgemeester Bart Tommelein liep het water binnen.

 1. Burgerinitiatieven De Grote Invitatie over toekomst wijken gepresenteerd: “Oostende heeft alles om de toekomst in handen te nemen”
  Oostende

  Burgerini­ti­a­tie­ven De Grote Invitatie over toekomst wijken gepresen­teerd: “Oostende heeft alles om de toekomst in handen te nemen”

  In de Grote Post zijn op zaterdagmiddag de burgerinitiatieven van De Grote Invitatie voorgesteld. Dit gebeurde naar aanleiding van de Week van de Architectuur. Voor een periode van vijf weken zaten tien burgers uit drie verschillende wijken - Mariakerke, de Vuurtorenwijk en het Westerkwartier - samen om na te denken over de toekomst van hun wijk.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.