Dit jongetje vindt de straatanimatie in het Oostendse centrum duidelijk cool.
Volledig scherm
Dit jongetje vindt de straatanimatie in het Oostendse centrum duidelijk cool. © LBB

De Paulusfeesten zijn begonnen! Leuke straatacts en Oostendse singer-songwriter bijten de spits af

OostendeHet gratis stadsfestival Paulusfeesten is vandaag van start gegaan. Traditioneel is er heel wat straatanimatie gepland en in de vooravond konden bezoekers al meteen proeven van enkele leuke acts. De politie raadt intussen wel aan een oogje in het zeil te houden voor gauwdieven. 

 1. ManiFiesta lokt 14.000 mensen ondanks wisselvallig weer
  Oostende

  ManiFiesta lokt 14.000 mensen ondanks wisselval­lig weer

  Dit weekend vond op de Wellingtonrenbaan van Oostende de twaalfde editie van ManiFiesta plaats. Dit festival van de solidariteit brengt een divers publiek samen waar ze meer dan 200 evenementen kunnen volgen, van debatten tot live muziek. De organisatoren kunnen opnieuw over een geslaagd festival spreken. “In totaal zullen zo’n 14.000 bezoekers langsgekomen zijn van over heel België”, zegt directeur van ManiFiesta Mario Franssen.
 2. REPORTAGE. Meteen aanschuiven op eerste marktdag in wijk waar Lidl wegtrok: “De mensen kopen volop... Ze vrezen dat de kramen anders óók verdwijnen”
  PREMIUM
  Oostende

  REPORTAGE. Meteen aanschui­ven op eerste marktdag in wijk waar Lidl wegtrok: “De mensen kopen volop... Ze vrezen dat de kramen anders óók verdwijnen”

  De inwoners van de Oostendse Vuurtorenwijk, de Opex in de volksmond, kwamen vrijdagmorgen in groten getale naar de eerste marktdag op het Sint-Antoniusplein. De vreugde over het initiatief is groot. “Er is al heel wat kleinhandel verdwenen en nu vallen ook de supermarkten weg. Gelukkig brengt de markt de wijk samen.”