Volledig scherm
© Foto Benny Proot

De keuze van Herr Seele

OOSTENDEElke dag kiest een bekende Oostendenaar zijn favorieten uit het programma van het Filmfestival. Vandaag geeft Herr Seele zijn topkeuzes mee voor de komende dagen.

 1. Histoires d’O vult opnieuw zijn succesvolle partyboxen: “Gevoel van op restaurant te gaan, maar dan bij je thuis”
  Oostende

  Histoires d’O vult opnieuw zijn succesvol­le partyboxen: “Gevoel van op restaurant te gaan, maar dan bij je thuis”

  Restaurant Histoires d’O pakt opnieuw elke week uit met een andere partybox om de verplichte sluiting op te vangen. Tijdens de vorige lockdown brachten ze er 4.000 (!) aan de man. De boxen voor dit weekend, 250 stuks, zijn al meteen uitverkocht. “We proberen onze klanten het gevoel te geven van op restaurant gaan, maar dan thuis”, vertelt Kevin Beirens. Naast lekkere gerechten - iemand een dessertje van Olivier Willems, kersvers chocolatier van het jaar bij Gault&Millau – vind je er kortingsbonnen van handelaars. En zelfs een exclusieve dj-mix. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 2. Takeaway is het codewoord: Oostende steunt zijn lokale restaurants met een grote campagne
  Oostende

  Takeaway is het codewoord: Oostende steunt zijn lokale restau­rants met een grote campagne

  De stad, het Economisch Huis en Toerisme Oostende werken samen enkele acties uit om de horecasector te steunen. Alle initiatieven van restaurants - van afhaalservice tot maaltijden aan huis - worden gebundeld op de websites en in een overzichtelijke folder. Verder wordt een communicatiecampagne op poten gezet. Inwoners en bezoekers ontvangen ook nog kraskaarten bij aankoop vanaf 30 euro, waarmee prijzen te winnen vallen.