Lucien Annot (46) werd gearresteerd in de Kleine Tempelierstraat in Gistel op 21 mei 2021 en zit nog steeds in voorhechtenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucien Annot (46) werd gearresteerd in de Kleine Tempelierstraat in Gistel op 21 mei 2021 en zit nog steeds in voorhechtenis. © Bart Boterman/Federale politie

De helft van z'n leven zat hij al in de cel en nu riskeert topgangster Lucien Annot (46) opnieuw 10 jaar voor dubbele moordpoging: "Hij is een ongeleid projectiel”

Oostende/BredeneDe Oostendse topgangster Lucien Annot (46) zat al 23 jaar lang in de gevangenis voor gewapende overvallen, brandstichtingen en slagen en verwondingen. Een nieuwe vriendin leek hem na z’n vrijlating op het goede pad te houden, tot de relatie op de klippen liep. Annot takelde de vrouw toe met een hamer en schoot haar nieuwe vriend neer met een jachtgeweer. Hij riskeert nu weer 10 jaar cel voor dubbele moordpoging. “Hij is ziekelijk jaloers”, stelde de procureur. Het relaas van de gruwelijke feiten deed het slachtoffer zelfs meermaals snikkend de rechtszaal uit lopen.

 1. MIJN STAD. Onderneemster Ellen Distave over haar Oostende. “Het ochtendlicht tijdens een wandeling langs de jachthaven verwondert me nog elke keer”
  PREMIUM
  Oostende

  MIJN STAD. Onderneem­ster Ellen Distave over haar Oostende. “Het ochtend­licht tijdens een wandeling langs de jachthaven verwondert me nog elke keer”

  Ellen Distave baat de hippe kleding- en meubelwinkel LILY uit in de Oostendse binnenstad en werkt al jaren mee om het imago van de stad mee op te krikken. Met haar onvermoeibare inzet zette ze al heel wat initiatieven op poten en is daarnaast ook een van de drijvende krachten achter evenementen als de Ostend Night Run. Ze is dan ook een grote Oostendefan en vertelt maar wat graag hoe dat komt.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 3. Voortvluchtige gangster Lucien Annot (45) verbleef vijf dagen in tentje en sloep nadat hij liefdesrivaal neerschoot: “Had wapens enkel mee om hen bang te maken”
  PREMIUM
  Zandvoorde/Bredene

  Voortvluch­ti­ge gangster Lucien Annot (45) verbleef vijf dagen in tentje en sloep nadat hij liefdesri­vaal neerschoot: “Had wapens enkel mee om hen bang te maken”

  Als een volleerd paracommando wist topgangster Lucien Annot (45) uit Zandvoorde vorige week uit de handen van de politie te blijven. Nadat hij z’n liefdesrivaal neerschoot en ex-vriendin toetakelde, blijkt de crimineel nu vijf dagen lang in een sloep op het water te hebben overnacht en in een tentje in de duinen. “Hij beseft wat hij gedaan heeft en wilde die avond enkel antwoorden", nuanceert zijn advocate. De Brugse raadkamer verlengde de aanhouding van Annot intussen wel met een maand.
 1. Van overvallen in Bende-stijl tot moordpoging op liefdesrivaal: dit is topgangster Lucien Annot (45), broer van moordenaar Michel (50)
  PREMIUM
  Oostende/Bredene

  Van overvallen in Ben­de-stijl tot moordpo­ging op liefdesri­vaal: dit is topgang­ster Lucien Annot (45), broer van moordenaar Michel (50)

  Tal van gewapende overvallen, een moord en nu een moordpoging. In Oostende en verre omstreken jaagt de familie Annot, sinds de jaren 90 berucht van de gewelddadige Opex-bende, velen de daver op het lijf. Michel (50) zit nog steeds in de gevangenis voor de moord op zijn echtgenote. Jongere broer Lucien (45) was tot vrijdagavond de hele week voortvluchtig na een schietpartij op de nieuwe vriend van zijn ex. En zeggen dat het voor de buitenwereld leek alsof die laatste zich mooi had herpakt.