Archief. Een strandredster stuurt badgasten uit het water, omdat er een verloren gelopen kindje gezocht moet worden. De veiligheid in het water kan niet meer gegarandeerd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Archief. Een strandredster stuurt badgasten uit het water, omdat er een verloren gelopen kindje gezocht moet worden. De veiligheid in het water kan niet meer gegarandeerd worden. © Els Verhaeghe/ Photo News

De eerste hitte, daar zijn de verloren gelopen kindjes aan zee: met deze 7 tips speel je je kleine spruit niet kwijt op het strand

KustHet is sinds een week over de koppen lopen op het strand van Oostende. Onvermijdelijk gaat dat gepaard met verloren gelopen kinderen. Een meisje van 8 bleek ’s avonds liefst 2,5 uur spoorloos en haar ouders waren doodongerust. Ze werd uiteindelijk 2 kilometer verder gezond en wel teruggevonden, maar het is de schrik van elke ouder. Hoe kan je dit vermijden? An Beun van de Intercommunale Kustreddingsdienst geeft ons liefst zeven tips.

  1. Zussen starten samen nieuwe ontbijtzaak in Oostende met de toepasselijke naam Zuske: “We zijn onafscheidelijk”
    Oostende

    Zussen starten samen nieuwe ontbijt­zaak in Oostende met de toepasse­lij­ke naam Zuske: “We zijn onafschei­de­lijk”

    Rojda (25) en Saadet (28) Kaya zijn samen een nieuwe horecazaak gestart in Oostende, Zuske. Die naam is niet toevallig gekozen. De twee zussen spreken elkaar ook altijd zo aan. Ze zijn dan ook twee handen op één buik en wonen ook samen. Net voor corona kochten ze een pand aan in de Witte Nonnenstraat. Om de moeilijke periode te overbruggen werkten ze samen keihard in Flavors, een zaak die Saadet drie jaar geleden heeft overgenomen iets verderop in de straat. “Het was niet gemakkelijk, maar we zijn er sterker uitgekomen. We zullen elkaar altijd steunen.”