Tommy J. in het beklaagdenbankje in de Brugse rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Tommy J. in het beklaagdenbankje in de Brugse rechtbank. © Siebe De Voogt

Dan toch nog assisen voor Oostendenaar die beste vriend doodstak in het hart? Correctionele rechtbank verklaart zich onbevoegd

Moet Tommy J. (31) uit Oostende dan toch nog voor het hof van assisen verschijnen voor de dodelijke steekpartij die zich anderhalf jaar geleden afspeelde in zijn appartement? Het kan, want de correctionele rechtbank in Brugge herkwalificeerde de feiten maandagmorgen naar doodslag en verklaarde zich zo onbevoegd. Volgens het parket was er sprake van opzettelijke slagen met de dood tot gevolg, waardoor J. slechts vijf jaar cel had geriskeerd.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Man steekt beste vriend dood in het hart en riskeert slechts 5 jaar cel: “Ongelooflijk weinig, maar het is de maximumstraf”
  PREMIUM

  Man steekt beste vriend dood in het hart en riskeert slechts 5 jaar cel: “Ongeloof­lijk weinig, maar het is de maximum­straf”

  Tommy J. (32) uit Oostende riskeert 5 jaar cel, nadat hij zijn beste vriend Will Deweert (55) om het leven bracht met een steakmes. Volgens het parket had de man niet de intentie om het slachtoffer te doden. Een assisenproces bleef dan ook uit. “Vijf jaar is ongelooflijk weinig voor deze feiten, maar het is nu eenmaal de maximumstraf", stelt procureur Céline d’Havé.