Valery Pyck, Aquin Bouilliart en Louis Van Belleghem vormen ‘team De Faar’. Anja Grunewald staat niet op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Valery Pyck, Aquin Bouilliart en Louis Van Belleghem vormen ‘team De Faar’. Anja Grunewald staat niet op de foto. © Benny Proot

Daar is Louis (57) terug! Na de herenmode en ijsjes opent hij nu de eerste buurtwinkel van de Oosteroever: “Een ongelofelijke kans”

OostendeLouis Van Belleghem (57) is een man van veel talenten, blijkt nogmaals. Na uitbater van een kledingzaak, horecaman, verkoper in een ijskar en coronavrijwilliger in een woonzorgcentrum opent hij nu met De Faar de eerste buurtwinkel van de Oosteroever in Oostende. Als gerant kreeg hij de vrijheid om de zaak mee in te richten. “Ook al ben je al wat ouder, er kunnen altijd mooie uitdagingen langskomen”, glundert Louis. 

 1. Louis (57) verloor job door corona, maar bracht hoop als ijsjesverkoper: “Eens iets helemaal anders doen, ik kan het iedereen aanraden”
  PREMIUM
  Bredene

  Louis (57) verloor job door corona, maar bracht hoop als ijsjesver­ko­per: “Eens iets helemaal anders doen, ik kan het iedereen aanraden”

  Hij verloor zijn job tijdens de eerste lockdown, maar veroverde de harten van veel kustbewoners door vol enthousiasme ijs te verkopen. Het verhaal van Louis Van Belleghem (57) belandde op de voorpagina van Het Laatste Nieuws en gaf veel mensen hoop. De gewezen textielverkoper was nooit gelukkiger. Door de sluiting van de horeca is hij nu aan de slag als vrijwilliger in de zorg. “Het is een enorme verrijking om eens iets volledig anders te doen. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden”, zegt Louis. Meer verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks ‘De 20 van 20', lees je hier.
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven