Brouwers Sandy en Ive bij de bieren. Herr Seele ontwierp de etiketten.
Volledig scherm
Brouwers Sandy en Ive bij de bieren. Herr Seele ontwierp de etiketten. © TVA/Proot

Cowboy Henk heeft nu drie unieke bieren

OOSTENDEStadsbrouwerij 't Koelschip brengt drie Cowboy Henk-bieren op de markt. Ze werden gebrouwen in overleg met tekenaar Herr Seele, die samen met Kamagurka de geestelijke vader van Cowboy Henk is. Er werd een half jaar aan de bieren gewerkt.

 1. Bredense burgemeester Steve Vandenberghe hekelt toeristisch subsidiebeleid van Vlaanderen: “Kust blijft het lelijke eendje”

  Bredense burgemees­ter Steve Vandenberg­he hekelt toeris­tisch subsidiebe­leid van Vlaanderen: “Kust blijft het lelijke eendje”

  Kustburgemeester Steve Vandenberghe analyseerde de cijfers uit het officiële Vlaamse subsidieregister bij de start van de paasvakantie en kwam tot de vaststelling dat de kust, nochtans één van de belangrijkste toeristische regio’s van het land, in 2022 amper kon rekenen op 1,55 procent van alle toegezegde toeristische subsidies. “Het Vlaams beleid is op maat geschreven van de grote steden en dat vertaalt zich ook duidelijk in de cijfers.”
  Bredene
 2. Haven Oostende zet in op groei en bouwt nieuwe loods. “Met een stijgende tewerkstelling zijn we een belangrijke meerwaarde voor de regio”

  Haven Oostende zet in op groei en bouwt nieuwe loods. “Met een stijgende tewerkstel­ling zijn we een belangrij­ke meerwaarde voor de regio”

  Haven Oostende stelde donderdag hun jaarverslag voor, waaruit blijkt dat ze het beste financiële resultaat geboekt hebben sinds 1998. Daarnaast is ook de tewerkstelling in stijgende lijn. De haven en dochteronderneming REBO kondigden meteen ook een grote investering aan. “We willen stappen zetten om als moderne haven deel uit te maken van de logistieke keten”, klinkt het.
  Oostende
 3. Dit zijn de 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Eén van de beste borden die ik de afgelopen 10 jaar kreeg”
  PREMIUM

  Dit zijn de 10 beste brasse­rieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Eén van de beste borden die ik de afgelopen 10 jaar kreeg”

  Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.”