Bibliotheek Kris Lambert in Oostende.
Volledig scherm
Bibliotheek Kris Lambert in Oostende. © LBB

Coronamaatregelen in bibliotheek versoepelen vanaf 2 augustus

OostendeDe coronamaatregelen in de bibliotheek van Oostende worden vanaf maandag 2 augustus versoepeld.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Oostends ijsbaanverhuurder ontgoocheld dat ijspistes geschrapt worden: “Met een tent kun je al de helft besparen op de energiefactuur”
  PREMIUM
  Oostende

  Oostends ijsbaanver­huur­der ontgoo­cheld dat ijspistes geschrapt worden: “Met een tent kun je al de helft besparen op de energiefac­tuur”

  Verschillende steden en gemeenten hebben beslist geen ijspiste aan te leggen om energie te besparen en dat is een streep door de rekening van het Oostendse bedrijf Satellite Ice. Zaakvoerder Peter Calluy verliest drie klanten en na twee coronajaren opnieuw vijftien procent van zijn omzet. “Een burgemeester is ermee mee begonnen en de rest is gewoon gevolgd zonder te berekenen hoeveel energie zo’n piste nu eigenlijk verbruikt”, zucht Calluy.
 3. KVO niet te spreken over vermeende scheldtirade assistent-ref: “Als wedstrijdleiding een hoofdrol speelt, zijn we fout bezig”
  Voetbal Jupiler Pro League

  KVO niet te spreken over vermeende scheldtira­de assistent-ref: “Als wedstrijd­lei­ding een hoofdrol speelt, zijn we fout bezig”

  Niet alleen de pijnlijke nederlaag in de slotfase ligt KV Oostende zwaar op de maag. Blijkbaar zou de lijnrechter in de daarna ontstane tumult scheldwoorden naar twee KVO-spelers hebben geslingerd. “Arbiters vragen én krijgen al vijftien jaar respect van mij. Waarom ik dan ‘Hou uw bakkes’ krijgt te horen, gaat het mij te ver”, reageert Brecht Capon.
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.