Annelore Maes en Jim Verleye met hun 8-jarige zoontje Mattia
Volledig scherm
PREMIUM
Annelore Maes en Jim Verleye met hun 8-jarige zoontje Mattia © rv

Corona dwarsboomt Frans avontuur van Annelore en Jim, maar gezin komt er sterker uit: “Bij de beste Belgische logies genoemd worden, doet je alle ellende vergeten”

OostendeHet Oostendse koppel Annelore Maes (37) en Jim Verleye (41) en zoontje Mattia (8) deden waar veel mensen alleen maar van durven dromen. Ze lieten alles achter en openden in de Auvergne hun chambres d’hôtes Quatre Mains. En toen kwam corona. “Ik heb een tijd in België opnieuw als brandweerman en ambulancier gewerkt, terwijl Annelore in Frankrijk achterbleef. Elkaar dan moeten missen, legt zo’n druk op je gezin”, vertelt Jim. Maar hun leven valt opnieuw in de plooi, ze richten zelfs een nieuwe zaak op. Voor ons blikken ze terug op het hobbelige avontuur.

 1. Amateurs in het voetbal, professionals in het pikken van horloges: Noord-Fransen riskeren 9 jaar na overvallen op topondernemers Versluys en Dheedene
  PREMIUM

  Amateurs in het voetbal, professio­nals in het pikken van horloges: Noord-Fran­sen riskeren 9 jaar na overvallen op toponderne­mers Versluys en Dheedene

  Twee brutale overvallen op de succesvolle ondernemers Bart Versluys en Miguel Dheedene en evenveel gewelddadige home-invasions op een zakenman in Sint-Amandsberg bij Gent werden na grondig speurwerk gelinkt aan... een amateurvoetbalploegje uit Noord-Frankrijk. Hun opzet? Luxehorloges ter waarde van honderdduizenden euro’s roven. “Terwijl ze niet eens een namaakstuk van een echt kunnen onderscheiden.” Of hoe een trainer zijn spelers vooral naast het veld aanstuurde, en zijn voetbaljasje hem uiteindelijk de das omdeed.
  Oostende
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.