Ceo Caroline Vereenooghe kijkt uit naar de opening van de tweede Vive le Vélo-winkel in maart in Oostende. Op de foto zie je een beeld van de flagshipstore in Diksmuide
Volledig scherm
Ceo Caroline Vereenooghe kijkt uit naar de opening van de tweede Vive le Vélo-winkel in maart in Oostende. Op de foto zie je een beeld van de flagshipstore in Diksmuide © RV/foto Benny Proot

Conceptstore Vive le Vélo opent binnenkort in Oostende: “Topseizoen aan de kust valt samen met het wielerhoogseizoen”

Diksmuide/OostendeNog geen jaar na de opening van de eerste Vive le Vélo-winkel in Diksmuide zwaaien op 1 maart de deuren van de tweede vestiging open in de Adolf Buylstraat 50 in Oostende. Dat ceo Caroline Vereenooghe (36) uitbreidt richting de Belgische kust is geen toeval.

 1. Saar (14) uit Brugge leerde skaten, zeilen én duiken voor hoofdrol in nieuwe Vlaamse film Zeevonk. “Ik heb de smaak nu wel te pakken”
  PREMIUM

  Saar (14) uit Brugge leerde skaten, zeilen én duiken voor hoofdrol in nieuwe Vlaamse film Zeevonk. “Ik heb de smaak nu wel te pakken”

  De nieuwe langspeelfilm Zeevonk is zaterdag in première gegaan in Oostende. De cast met onder meer Hilde De Baerdemaeker, Zouzou Ben Chikha en Lynn Van Royen maakte hun opwachting op de rode loper. Toch waren het vooral de jonge talenten die terecht in de spotlights stonden. Saar Rogiers uit Brugge speelde haar eerste hoofdrol en ook Dunia Elwaleed uit Oostende tekende voor haar eerste filmervaring. “Het blijft een raar idee dat mensen naar mij zullen komen kijken in de cinema. Het is een droom die uitkomt.”
  Oostende
 2. KIJK. Vijf maanden na gasexplosie straalt team van ‘Lizette & Lucien’ op nieuwe stek: “Ik had tranen in mijn ogen en pakte mijn mama vast”
  PREMIUM

  KIJK. Vijf maanden na gasexplo­sie straalt team van ‘Lizette & Lucien’ op nieuwe stek: “Ik had tranen in mijn ogen en pakte mijn mama vast”

  Met vlinders in de buik: zo wandelden de bijzondere medewerkers van Lizette & Lucien vanochtend door het gloednieuwe pand in Oostende. Een zware gasontploffing vernielde in oktober vorig jaar ‘hun’ horecazaak. Zaterdag breekt het grote moment van de heropening aan, maar wij zagen de medewerkers vandaag al even proefdraaien en lieten ons rondleiden. “Gianni, doe jij de afwas maar, ik zal wel de bovenverdieping tonen.”
  Oostende
 3. Golfmeisje van William Sweetlove op rondpunt gidst je naar zijn tentoonstelling in Leffinge

  Golfmeisje van William Sweetlove op rondpunt gidst je naar zijn tentoon­stel­ling in Leffinge

  Vanaf 8 april kan het grote publiek de eerste retrospectieve tentoonstelling van William Sweetlove in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Leffinge bezoeken. De voorbereidingen lopen volop. Sweetlove drukt zijn opvallende stempel niet alleen binnen de muren van het imposante kerkgebouw. Op het rondpunt aan de Oostendelaan en het shoppingcenter in Middelkerke prijkt tot half september een felrode ‘Cloned Golf-girl with turtles’, één van Sweetloves meest opvallende kunstwerken.
  Middelkerke