De feiten speelden zich af op de Zeedijk van Oostende.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af op de Zeedijk van Oostende. © photo news

Celstraf voor dakloze man die glazen deur intrapte om in cel te kunnen slapen

Oostende/Sint-GillisEen 26-jarige man uit Sint-Gillis had er vorig jaar alles voor over om in een Oostendse politiecel te belanden. M.D. was dakloos en op zoek naar een warm bed om de nacht door te brengen. Hij vond er niets beter op dan een misdrijf te plegen. Het leverde hem woensdagmorgen 4 maanden cel op.

 1. Koppel brengt hartverscheurend zeemansverhaal naar het publiek met een eigen audiotour door Oostende
  Oostende

  Koppel brengt hartver­scheu­rend zeemansver­haal naar het publiek met een eigen audiotour door Oostende

  Oostends kunstenaarskoppel Bart Jacobs en Marleen Claeys heeft na een theatervoorstelling nu ook een audiotour ontwikkeld rond de tragedie van het ijslandschip 0.304 Laermans. In oktober 1949 trok het vissersschip de zee op, maar de tienkoppige bemanning keerde nooit terug. De tragedie dompelde de stad onder in een diepe rouw. Bart en Marleen verwerkten het hartverscheurende verhaal in kunstwerken, muziek en verhalen. “De stad is nadien nooit meer hetzelfde geweest, maar hoe dat komt, moet je zelf ontdekken tijdens de tour.”
 2. Belgische en Franse politie houden grootschalige controleactie tegen mensensmokkel
  Poperinge / Veurne / Middelkerke / Menen

  Belgische en Franse politie houden grootscha­li­ge controleac­tie tegen mensensmok­kel

  In West-Vlaanderen is woensdagavond en -nacht op een tiental verschillende plaatsen een grootschalige internationale controleactie gehouden tegen mensensmokkel. De agenten richtten zich vooral op het onderscheppen van mensensmokkelaars en opblaasbare bootjes, waarmee migranten hopen tot in Engeland te geraken. “Het aantal aangetroffen migranten op zulke bootjes is sinds 2019 verviervoudigd”, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
 3. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 1. Veertig jaar geleden smolten AS en VG Oostende samen tot KVO: “Godzijdank was er die fusie, want anders speelden we nu in provinciale”
  voetbal 1A

  Veertig jaar geleden smolten AS en VG Oostende samen tot KVO: “Godzijdank was er die fusie, want anders speelden we nu in provincia­le”

  Op 22 juni is het precies veertig jaar geleden dat het huidige KV Oostende ontstond, na een fusie van VG en AS Oostende. Na heel wat omzwervingen in de lagere voetbaldivisies, is KVO nu een stabiele eersteklasser. Maar daar gingen vele jaren noeste arbeid aan vooraf. We blikken terug met ex-voorzitters Robert Volckaert, Eddy Vergeylen en gewezen bestuurslid Willy Verhaeghe.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.