Een illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een illustratiebeeld. © Thinkstock

Cash gestolen bij inbraak in ABVV-kantoor

Inbrekers zijn zondagnacht binnengedrongen in het kantoor van vakbond ABVV in de Jules Peurquaertstraat in Oostende. Er werden twee geldkoffertjes met ongeveer 700 euro ontvreemd. 

 1. Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”
  PREMIUM
  Koekelare

  Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”

  Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. “Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen.” Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. “Een knuffel geven en krijgen, dat missen we.”
 2. Politie stopt wagen na roekeloos rijgedrag in holst van de nacht, ondanks nachtklok: “Wellicht wou bestuurder filmpje maken voor het internet”

  Politie stopt wagen na roekeloos rijgedrag in holst van de nacht, ondanks nachtklok: “Wellicht wou bestuurder filmpje maken voor het internet”

  In Oostende is dinsdagnacht iets voor 2 uur een Volkswagen Golf onderschept nadat de politie het voertuig bezig zag op bewakingscamera’s. Volgens commissaris Kris Allary ging het om onaangepast, roekeloos rijgedrag. “Wellicht was het de bedoeling om een internetfilmpje te maken”, aldus de commissaris. De drie inzittenden respecteerden de nachtklok evenmin.
 1. Honden moeten op Oostends strand aan de leiband, zodat ze geen zeehonden meer kunnen bijten
  Oostende

  Honden moeten op Oostends strand aan de leiband, zodat ze geen zeehonden meer kunnen bijten

  Op het Klein Strand bij het Zeeheldenplein in Oostende mogen honden voortaan alleen aangelijnd rondlopen. Afgelopen maanden raakten namelijk enkele zeehonden gewond doordat ze gebeten werden. “De maatregel komt er om de zeehonden een betere bescherming te bieden, maar ook voor de veiligheid van de honden zelf”, zeggen burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) en schepen van Mens & Milieu Silke Beirens (Groen). Een belangrijk probleem is dat mensen nog steeds onvoldoende afstand houden van de zeehonden.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën
  Play

  Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën