Cafébaas Xavier Troisi van de Crayon in Oostende (archiefbeeld)
Volledig scherm
Cafébaas Xavier Troisi van de Crayon in Oostende (archiefbeeld) © TVA

Cafébaas richt eigen geloof op: “Met 10 in een kerk zitten? Dan ook met 10 op een terras”

OostendeZit er een versoepeling aan te komen op de coronaregels voor religieuze bijeenkomsten? De kans bestaat, maar is nog niet definitief. Xavier Troisi, uitbater van het bekende Oostendse café Crayon, richt daarom zijn eigen geloof op: het crayonisme. Een ludieke actie, uiteraard. “Ik begrijp niet waarom geloofsgemeenschappen een uitzondering mogen krijgen en de gesloten sectoren niet.”

  1. Alain en ook Alain van Preuteleute zijn klaar om Diaz Arena met 9.000 toeschouwers op zijn kop te zetten. “Het wordt dikke leute”
    PREMIUM
    Oostende

    Alain en ook Alain van Preuteleu­te zijn klaar om Diaz Arena met 9.000 toeschou­wers op zijn kop te zetten. “Het wordt dikke leute”

    Preuteleute speelt zaterdag in een uitverkochte Diaz Arena voor 9.000 toeschouwers een groots opgezette verjaardagsshow ‘Greatest Tits’. De hitjes ‘Pakt je zak’, ‘Bluuf me je fikkn van me’ en ‘Dikke Vette’, die ondertussen tot het collectief geheugen van de Oostendenaars behoren, zullen ongetwijfeld massaal meegezongen worden. Acteur Sebastien Dewaele en zijn compagnon Tom Vanrijckeghem zijn er alvast klaar voor. “We hebben nog nooit zo veel gerepeteerd”, vertelt Sebastien Dewaele.